Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

MODELING THE PROCESS OF HEATING FISH RAW BEFORE VACUUM DRYING

Abstract

The paper provides the results of computer simulation of the process of non-stationary heat transfer during the warming up of raw fish in the ANSYS software complex. The duration of heating to the required temperature was estimated.

About the Author

Alexander Anatol’evich Yashonkov
Kerch State Maritime Technological University
Russian Federation


References

1. Стратегические направления развития сельского хозяйства России в условиях углубления интеграции в ЕАЭС. М.: РАН, 2017. 48 с.

2. World review of fisheries and aquaculture / FAO corporate document repository [эл. ресурс]: http://www.fao.org/docrep/-w9900e/w9900e02.htm (дата обращения 10.04.2018 г.).

3. Государственная программа Российской Федерации «Энергосбережение и повышение энергетической эффективности на период до 2020 года»: постановление Правительства РФ от 23.12.2010 № 2446-р // Собрание законодательства РФ. 24.01.2011. № 4. ст. 622.

4. Сукманов В. А., Яшонков А. А. Способ получения вспененных смесей // Патент Украины №65473, 12.12.11.

5. Слезов В. В., Кутовой В. А., Николайчук Л. И. К теории испарения воды при термовакуумной сушке // Промышленная теплотехника, 2006, Т. 28. №5. С. 54-58.

6. Чагин О. В., Кокина Н. Р., Пастин В. В. Оборудование для сушки пищевых продуктов. Иваново: Иван. хим. - технол.

7. Расчёт продолжительности сушки / Сушка пищевых продуктов [эл. ресурс]: http://www.prosushka.ru/148-raschyot-prodolzhitelnosti-sushki.html (дата обращения 17.03.2018 г.).

8. Кудрявцев И. Ф., Карпенко В. А. Электрический нагрев и электротехнология. М.: Колос, 1975. 384 с.

9. Чигарев А. В., Кравчук А. С., Смалюк А. Ф. ANSYS для инженеров: справочное пособие. М.: Машиностроение-1, 2004. 512 с.

10. Басов К. A. ANSYS: справочник пользователя. М.: ДМК Пресс, 2005. 640 с.

11. Яшонков А. А., Сукманов В. А., Степанов Д. В. Исследование сохранности витаминов в рыбном сырье при получении вспененных смесей // Рыбное хозяйство Украины, 2012. № 6 (89). С. 24-27.


Review

For citations:


Yashonkov A.A. MODELING THE PROCESS OF HEATING FISH RAW BEFORE VACUUM DRYING. Modern Science and Innovations. 2018;(3):147-152. (In Russ.)

Views: 32


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)