ОБЗОР МЕТОДОВ ОПРЕДЕЛЕНИЯ ОБЩЕЙ АНТИОКСИДАНТНОЙ АКТИВНОСТИ
Аннотация
Об авторах
Антон Владимирович ВяткинРоссия
Екатерина Владимировна Пастушкова
Россия
Ольга Владимировна Феофилактова
Россия
Список литературы
1. Pisochi A. M., Negulescu G. P Methods for total antioxidant activity determination: a review// Biochemistry & Analytical Biochemistry. 2011. № 1. P. 1-10.
2. Durazzo A. Study approach of antioxidant properties in foods: update and considerations// MDPI: Foods. 2017. № 6. P. 1-7.
3. Apak R., Gorinstein S. Methods of measurement and evaluation of natural antioxidant capacity/activity// Pure Appl. Chem. 2013. № 5. P. 957-998.
4. Apak R., Capanoglu E., Shahidi F. Measurement of antioxidant activity & capacity recent trends and applications. John Wiley& Sons Ltd. 2018. P. 1-273.
5. Saura-Calixto F., Goni I. Antioxidant capacity of the Spanish Mediterranean diet // Food Chemestry. 2006. Vol. 94, N 3. P. 442-447.
6. Dasgupta A., Klein K. Antioxidants in Food, Vitamins and Supplements. Prevention and Treatment of Disease // Elsevier Inc. 2014. P 1-16.
7. Shebis Y., Iluz D., Kinel-Tahan Y., Dubinsky Z., Yehoshua Y. Natural Antioxidants: Function and Sources // Food and Nutrition Sciences. 2013. N 4. P. 643-649.
8. Kosinska A., Andlauer W. Antioxidant Capacity of Tea: Effect of Processing and Storage // Elsevier Inc. 2014. P 109-120.
9. Aafrin Thasleema S. Green Tea as an Antioxidant - Short Review // Journal of Pharmaceutical Sciences and Research. 2013. Vol. 9, N 5. P. 171-173.
Рецензия
Для цитирования:
Вяткин А.В., Пастушкова Е.В., Феофилактова О.В. ОБЗОР МЕТОДОВ ОПРЕДЕЛЕНИЯ ОБЩЕЙ АНТИОКСИДАНТНОЙ АКТИВНОСТИ. Современная наука и инновации. 2018;(1):58-66.
For citation:
Vyatkin A.V., Pastushkova E.V., Feofilaktova O. THE REVIEW OF METHODS FOR ANTIOXIDANT ACTIVITY DETERMINATION. Modern Science and Innovations. 2018;(1):58-66. (In Russ.)