Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

MATHEMATICAL MODELING OF THE MIXING PROCESS OF MULTI-COMPONENT FOOD MIXTURES IN THE VISIMIX PROGRAM

https://doi.org/10.33236/2307-910X-2020-2-30-67-77

Abstract

The mixing process is used in many areas of industry, such as food, chemical and oil refining, and its study is one of the most important tasks when modeling new mixing devices, as well as improving existing technologies.

Keywords


About the Author

E. A. Timanovsky
Moscow Power Engineering Institute
Russian Federation


References

1. Борисов Г.С. Основные процессы и аппараты химической технологии // М.: - 1963. - С. 75-81.

2. Винников В.В., Ганиев К. О. Дипольный метод моделирования процессов перемешивания // Вестник Московского авиационного института. 2009. №2. С. 15.

3. Куликова М.Г., Аксенова О.И. Математическое моделирование пищевых многокопонентных продуктов с учётом взаимодействий рецептурных составляющих // Информатика, математическое моделирование, экономика. 2014. №1. С. 100104.

4. Куликова М.Г., Кончина Л.В., Моделирование технологического оборудования в пищевой промышленности // Естественные и технические науки. 2017. № 5. С. 126-127.

5. Орлов П.В. Моделирование перемешивания жидких пищевых сред с малым содержанием твёрдой фазы // Процессы и аппараты пищевых производств. 2006. №2. С. 33-35.

6. Стаценко В.П. Прямое трёхмерное численное моделирование турбулентного перемешивания в плавучей струе // Вопросы атомной науки и техники: Математическое моделирование физических процессов. 2006. №1. С. 39-49.

7. Стренк Ф. Перемешивание и аппараты с мешалками // Польша. Пер. с польск. под ред. Щупляка И. А., 1971. - С. 45-63.

8. Andree. W. Modelling for design of industrial equipment and processes // Modeling for Electromagnetic Processing: Proceedings of the International Scientific Colloquium, Hannover, Marh 24-26, 2003. - P. 13-18.

9. Bao I., Huang X. Mexanism of off-bottom suspension of solid particles in a mechanism stirred tank // Chin. I. Ckem. Eng., vol. 10, № 4, 2002. - P. 476 - 479.

10. Jie W., Jongang Z. The effect of impeller pumpind and fluid vheology on solids suspension in a stirred vessel // Can. J. Chem. Eng., vol. 79, №2, 2001. - P. 177-186.

11. Mersman A.B., Werner F. Theoretical approach to minimum stirrer speld in suspensions // 8th Eur. Conf. Mixing, Cambridge, 21-23 sept., 1994. - Rugby, 1994. - P. 33- 40.

12. Shamlou A.P. Mechanism of suspension of coarse particles in liquids in stirred vessels //1. Chem. E. Sym. Ser., № 121, 1992.-P. 397-412.


Review

For citations:


Timanovsky E.A. MATHEMATICAL MODELING OF THE MIXING PROCESS OF MULTI-COMPONENT FOOD MIXTURES IN THE VISIMIX PROGRAM. Modern Science and Innovations. 2020;(2):73-84. (In Russ.) https://doi.org/10.33236/2307-910X-2020-2-30-67-77

Views: 100


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)