Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

THE EFFECT OF BETULIN NANOSUSPENSION ON THE QUALITY AND DURATION OF WHEAT BREAD STORAGE

Abstract

Improving the quality of products, extending the period of preservation of its freshness - the main tasks of bakeries, which is especially important in a competitive struggle for the market.

About the Authors

N. V. Zavorohina
Ural State University of Economics
Russian Federation


N. A. Pankratieva
Ural State University of Economics
Russian Federation


A. V. Buhler
Ural State University of Economics
Russian Federation


References

1. Веселова, А.Ю. Влияние бетулинсодержащего экстракта бересты на качество хлебобулочных изделий /А. Ю. Веселова, М.Н. Костюченко, Г.Ф. Дремучева // Хлебопечение России, 2014. - № 3 С. 16-17.

2. Стернин Ю.И. , Юрченко И.В. , Москалев Е.В , Дьячук Георгий Иванович и др. Способ получения наносуспензии бетулина и/или его производных // Патент РФ, A61K31/015. 20.04.2010.

3. Пащенко, Л.П. Процессы, протекающие в хлебе при черствении Технология хлебопекарного производства: учебник / Л.П. Пащенко, И.М. Жаркова. - Спб.: Изд-во «Лань», 2014. - 672 с.

4. Товароведение и экспертиза зерномучных товаров [Текст]: Учеб.пособ.для вузов / А.Ф. Шепелев, О.И. Кожухова, А.С.Туров. - Ростов-на-Дону: МарТ, 2001. - 125 с.

5. Чижикова О.Г., Тилиндис Т. В., Коршенко Л. О., Смертина Е. С., Пилипенко И. О. Использование порошковых полуфабрикатов и комплексных улучшителей для замедления черствения хлеба // Пищевые биотехнологии: проблемы и перспективы XXI в.: сб. материалов - Владивосток :Изд-во ТГЭУ, 2008 - С. 295-297.

6. Ангалеб А. Применение эмульгаторов при производстве мучных изделий; пер. А. Виноградовой // Кондитерское и хлебопекарное производство. 2004. № 6. С. 8-9.

7. Новые методы контроля хлебопекарного производства : производственно-практическое издание / И. М. Ройтер, А. П. Демчук, В. И. Дробот. - Киев : Техшка, 1977. -192 с.

8. Zavorohina N., Pankratyeva, N. Goncharova N. New technologies for the production of wheat bread long-term storage under the conditions of new industrialization.//Proceedings of the 2nd International Scientific conference on New Industrialization: Global, national, regional dimension (SICNI 2018). 2019. https://doi.org/10.2991/sicni-18.2019.13.

9. Ribotta P. D., Cuffini S., Leon A.E. et. al. The staling of bread: An X-ray diffraction study // European Food Research and Technology. 2004. Vol. 218. № 3. P. 219-223.

10. Schiraldi A., Fessas D. Mechanism of staling: An overview // Bread Staling; еd. by P. Chinachoti, Y. Vodovotz. - Boca Raton, Florida : CRC Press, 2000. P. 1-17.

11. Perez S., В ertoft E. The molecular structures of starch components and their contribution to the architecture of starch granules: a comprehensive review // Starch. 2010. Vol. 62. № 8. P. 389420.


Review

For citations:


Zavorohina N.V., Pankratieva N.A., Buhler A.V. THE EFFECT OF BETULIN NANOSUSPENSION ON THE QUALITY AND DURATION OF WHEAT BREAD STORAGE. Modern Science and Innovations. 2019;(4):137-144. (In Russ.)

Views: 97


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)