Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

STUDY OF CHEMICAL COMPOSITION UNCONVENTIONAL SPECIES OF FLOU R

https://doi.org/10.33236/2307-910X-2019-3-27-142-152

Abstract

Flour products are one of the most consumed products. Increasing the nutritional and biological value offlour products is one of the priority areas in the flour and bakery industry.

About the Authors

S. S. Gur'ev
GSBFS of Peter the Great St.Petersburg Polytechnic University
Russian Federation


E. E. Safonova
GSBFS of Peter the Great St.Petersburg Polytechnic University
Russian Federation


L. L. Malyshev
N.I. Vavilov All-Russian Institute of Plant Genetic Resources
Russian Federation


V. I. Khoreva
N.I. Vavilov All-Russian Institute of Plant Genetic Resources
Russian Federation


A. E. Smolenskaya
N. I., Vavilov All-Russian Institute of Plant Genetic Resources
Russian Federation


V. S. Popov
N. I., Vavilov All-Russian Institute of Plant Genetic Resources
Russian Federation


References

1. Российская Федерация. Распоряжение Правительства РФ от 25 октября 2010 г. N 1873-р Об утверждении Основ государственной политики РФ в области здорового питания населения на период до 2020 г.

2. ГОСТ 10845-98 Зерно и продукты его переработки. Метод определения крахмала. Введ. 2000-01-01. М.: Изд-во стандартов, 2009. 6 с.

3. ГОСТ Р 52189-2003 Мука пшеничная. Общие технические условия. Введ. 2005-01-01. М.: Изд-во стандартов, 2008.7 с.

4. Ермаков А. И. Методы биохимического исследования растений / Ермаков А. И., Арасимович В. В., Н. П. Ярош; изд. 3-е, перераб. и доп. Ленинград: Агропромиздат. Ленингр. отд-ние, 1987. 430 с.

5. Хосни Р. К. Зерно и зернопереработка. Профессия, СПб, 2006. 336

6. Самченко О. Н. Разработка и оценка потребительских свойств продуктов питания с использованием йодсодержа-щего растительного сырья: автореферат дис.. канд. техн. наук / О. Н. Самченко. Владивосток, 2007. 188 с.

7. Потороко И. Ю. Государственная политика России в области продовольственной безопасности и безопасности пищевых продуктов. Современное состояние вопроса / Потороко И. Ю., Попова Н. В. // Вестник ЮУрГУ. Серия «Экономика и менеджмент». 2009. № 21 (154). С. 92-98.

8. Зеленая гречиха. Статья. [Электронный ресурс] // URL: http://grechka-zelenaya.ru/o-grechkezelenoj/sostav-grechki-zelenoj/himicheskijsostav-grechki-zelenoj.html (дата обращения 15.05.2019).

9. Мука кокосовая: состав, калорийность, полезные свойства, вред и противопоказания, рецепты приготовления [Электронный ресурс] // URL: http://novoston.com/news/mukakokosovaya-38438 (дата обращения 15.05.2019).

10. Потребление основных продуктов питания населением Российской Федерации [Электронный ресурс] // URL: http://www.gks.ru/wps/wcm/connect/rosstat_main/rosstat/ru/statistics/publications/catalog/doc_1286360627828 (дата обращения 15.05.2019).

11. The metabolomic approach to the comparative analysis of wild and cultivated species of oats (Avena L.) / Loskutov I. G., Shelenga T. V., Konarev A. V., Shavarda A. L., Blinova E. V., Dzubenko N. I. Russian Journal of Genetics: Applied Research. 2017. Т. 7. № 5. С. 501-508.


Review

For citations:


Gur'ev S.S., Safonova E.E., Malyshev L.L., Khoreva V.I., Smolenskaya A.E., Popov V.S. STUDY OF CHEMICAL COMPOSITION UNCONVENTIONAL SPECIES OF FLOU R. Modern Science and Innovations. 2019;(3):136-144. (In Russ.) https://doi.org/10.33236/2307-910X-2019-3-27-142-152

Views: 154


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)