Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

MERCHANDISING AND PROCESSING CHARACTERISTICS OF DESERT VEGETABLES AND ITS NUTRITIONAL VALUE

Abstract

This paper presents the role of plant origin foods, which are the carriers of all bioactive substances; gives a complete description of the botanical species of sweet vegetables, their merchandising and processing characteristics; performs the analysis of dessert vegetables chemical composition features for the nutrition value assessment of raw materials and for the study of their complex processing technology

About the Author

Irina Viktorovna Slusarevskaya
North-Caucasian Federal University
Russian Federation


References

1. Богушева В.И. Технология приготовления пищи: учебно-методическое пособие. - Ростов-н/Д.: Феникс, 2007. - 374 с

2. Дуборасова Т.Ю. Сенсорный анализ пищевых продуктов. - М.: Маркетинг, 2001. - 184 с

3. Мицык В.Е., Невольниченко А.Ф. Рациональное питание и пищевые продукты. - Киев: Урожай, 1994. - 334 с

4. Технология продукции общественного питания: в 2 т. Т. 1. Физико-химические процессы, протекающие в пищевых продуктах при их кулинарной обработке / А.С. Ратушный, В.И. Хлеб ников, Б.А. Баранов и др.; под ред. д-ра техн. наук, проф. А.С. Ратушного. - М.: Мир, 2004. - 351 с

5. Теплов В.И., Боряев В.Е. Сырьевые ресурсы продовольственных товаров в потребительской кооперации. - Белгород: Кооперативное образование, 2003. - С. 71

6. Хлебников В.И. Технология товаров (продовольственных). - М.: Издательский дом «Дашков и К», 2000. - 427 с

7. Химия пищи. Кн. 1. Белки: структура, функции, роль в питании / И.А. Рогов, П.В. Антипова, Н.И. Денченко, Н.А. Жеребцов. - М.: Колос, 2000. - 384 с

8. Химический состав пищевых продуктов. Справочные таблицы содержания основных пищевых веществ и энергетической ценности пищевых продуктов / под ред. акад. А.А. Покровского. - М.: Пищевая промышленность. - Т. 1. - 1976. - 227 с

9. Химический состав пищевых продуктов. Справочные таблицы содержания аминокислот, жирных кислот, витаминов, макро- и микроэлементов, органических кислот и углеводов / под ред. д-ра мед. наук М.Ф. Нестерина и д-ра техн. наук И.М. Скурихина. - М.: Пищевая промышленность. - Т. 2. - 1979. - 246 с


Review

For citations:


Slusarevskaya I.V. MERCHANDISING AND PROCESSING CHARACTERISTICS OF DESERT VEGETABLES AND ITS NUTRITIONAL VALUE. Modern Science and Innovations. 2013;(1):91-100. (In Russ.)

Views: 171


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)