Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

THE EFFECT OF LOW TEMPERATURES ON ENZYME SYSTEM OF THE CELLS OF THE FRUIT AND VEGETABLE RAW MATERIALS

Abstract

The article discusses one of the key issues that affect the duration of storage of fruit and vegetable raw materials - the choice of a temperature mode of storage, confirmed the experimental data taking into account the changes of the thermophysical properties of raw materials at the interface of the phases, liquid or gas and confrontation of the cell as a living system temperature drop.

About the Author

Nicholay G. Scheglov
NCFU
Russian Federation


References

1. Щеглов Н.Г. Теоретические подходы к определению влияния температуры хранения плодов и овощей на скорость биохимических реакций // Современная наука и инновации, Ставрополь - Пятигорск: СКФУ, 2015. - №1. - C. 55 - 60

2. Шапиро Я. Биологическая химия: Учебное пособие. - СПб.: ЭЛБИ-СПб, 2004. - 368 с

3. Казуб В.Т., Оробинская В.Н., Писаренко О.Н. Основные принципы и преимущества нетепловых технологий обработки органического сырья // Современная наука и инновации, Ставрополь - Пятигорск: СКФУ, 2013. - №3. - С. 82 - 93

4. Мазуров А.Я. Перспективная технология хранения картофеля и овощей // Материалы Международной научно-практической конференции «Холод и пищевые производства», Санкт-Петпрбург, Санкт-Петербургская государственная академия холода и пищевых технологий, 1996. - 419с

5. Шелинский Г.Н. «Основы теории химических процессов» М.: Просвещение, 1989. С.273


Review

For citations:


Scheglov N.G. THE EFFECT OF LOW TEMPERATURES ON ENZYME SYSTEM OF THE CELLS OF THE FRUIT AND VEGETABLE RAW MATERIALS. Modern Science and Innovations. 2015;(2):64-68. (In Russ.)

Views: 44


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)