Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

THE USE OF MICRONIZED VEGETABLE AND FRUIT POWDERS IN THE TECHNOLOGY OF PASTA

Abstract

This paper examines the possibility of using tokodispersnogo vegetable and fruit powders produced in-novative disintegration drying method at a temperature of 40 °C, allowing you to save beneficial ingredients of raw materials, in the production of pasta with the purpose of increasing the nutritional value. The use of powders of vegetables and fruits in the production of pasta will expand the range of food.

About the Authors

Svetlana Yakovlevna Koryachkina
State University - ESPC
Russian Federation


Ekaterina Nikolaevna Kholodova
NCFU
Russian Federation


Valerij Yakovlevich Chernykh
Research institute baking industry
Russian Federation


Olga Leonidovna Ladnova
State University - ESPC
Russian Federation


References

1. Корячкина С. Я. Макаронные изделия: способы повышения качества и пищевой ценности / С. Я. Корячкина, Г. А. Осипова. - Орел: изд-во «Труд», 2006. - 276 с.

2. Корячкина С. Я. Функциональные пищевые ингредиенты и добавки для хлебобулочных и кондитерских изделий / С. Я. Корячкина, Т. В. Матвеева. - СПб.: ГИОРД, 2013. - 528 с.

3. Корячкина С. Я. Контроль качества сырья, полуфабрикатов и хлебобулочных изделий / С. Я. Корячкина, Н. В. Лабутина, Н. А. Березина, Е. В. Хмелева. - М.: Дели плюс, 2012. - 496 с.

4. Осипова Г. А. Способы повышения биологической ценности макаронных изделий / Г. А. Осипова, С. Я Корячкина, А. Н. Волчков. - Орел: ОрелГТУ, 2010. - 165 с.

5. Осипова Г. А. Методы контроля качества сырья, полуфабрикатов и макаронных изделий: уч. пособие для ВПО / Г. А. Осипова, С. Я. Корячкина, Н. А. Березина. - Орел: ФГБОУ ВПО «Госуниверситет-УНПК», 2014. - 122 с.

6. Осипова Г. А. Теоретическое и экспериментальное обоснование разработки новых видов макаронных изделий повышенной пищевой ценности. - Орел: ФГБОУ ВПО «Госуниверситет-УНПК», 2013. - 299 с.


Review

For citations:


Koryachkina S.Ya., Kholodova E.N., Chernykh V.Ya., Ladnova O.L. THE USE OF MICRONIZED VEGETABLE AND FRUIT POWDERS IN THE TECHNOLOGY OF PASTA. Modern Science and Innovations. 2015;(1):57-62. (In Russ.)

Views: 108


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)