Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

THE IMPROVING OF MICROBIOLOGICAL SAFETY OF BREAD FROM DISPERSED WHEAT GRAIN

Abstract

The technological solutions to reduce the qualitative and quantitative composition of microflora of dispersed grain mass, consisting in soaking the grain in the presence of acids (sorbic or benzoic or citric acid), which reduces the contamination of grains and content of extraneous microflora in ready grain bread.

About the Authors

Oksana Anatolievna Markitanova
Kaluga State University named after K. E Tsiolkovski
Russian Federation


Valentina Danilovna Malkina
Moscow State University of Technologies and Management named after K. G. Razumovskiy (PKU)
Russian Federation


Hachatur Alexandrovich Baluyan
Moscow State University of Technologies and Management named after K.G. Razumovskiy (PKU)
Russian Federation


Elena Vladimirovna Zhirkova
North-Caucasus Federal University
Russian Federation


Vladimir Viktorovich Martirosyan
All-Russian Research Institute of corn
Russian Federation


References

1. Санина Т. В. Хлеб из биоактивированного зерна пшеницы / Т. В. Санина, Г. О. Магомедов, Н. Н. Алехина, Е. И. Пономарева, И. В. Черемушкина // Воронеж. гос. технол. акад. Воронеж: ВГТА. 2008. 172 с.

2. Конева С. И. Закваски из диспергированного влияния ржи и их влияние на качество хлеба // Ползуновский вестник. 2011. № 3/2. С. 97-100.

3. Корячкина С. Я. Макаронные изделия: способы повышения качества и пищевой ценности / С. Я. Корячкина, Г. А. Осипова // Орел: издательство «Труд». 2006. 276 с.

4. Юсупова Г. Г. Микробиологический контроль на хлебопекарных предприятиях / Г. Г. Юсупова, О. А. Сидорова, О. Л. Тарутина, Р. Д. Поландова, О. В. Афанасьева. М.: Издательство Московская типография №2. 2008. 334 с.


Review

For citations:


Markitanova O.A., Malkina V.D., Baluyan H.A., Zhirkova E.V., Martirosyan V.V. THE IMPROVING OF MICROBIOLOGICAL SAFETY OF BREAD FROM DISPERSED WHEAT GRAIN. Modern Science and Innovations. 2016;(3):114-120. (In Russ.)

Views: 110


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)