Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

THE EXPANSION OF THE RANGE OF MOUSSES OF DIABETIC APPOINTMENTS

Abstract

The innovative composition of mousses has been developed, that includes full replacement of such component as water, on freshly squeezed fruit juices of strawberry, cranberry, lingonberry and sour milk drinks with added fructose. Thanks to it mousses get a new taste, enriched with vitamins, minerals and meet the requirements of the diet in diabetes by all odds.

About the Authors

Tatyana Vasilevna Kalashnova
North Caucasus Federal University
Russian Federation


Irina Aleksandrovna Belyaeva
North Caucasus Federal University
Russian Federation


References

1. Орещенко А. В. Пищевая комбинаторика и генетическое здоровье человека. М.: Пищепромиздат, 2004.

2. Кочеткова А. А., Колесников А. Ю., Тужилин В. И. и др. Современная теория позитивного питания и функциональные продукты.//Пищевая промышленность. 1999. №4. С. 7-10.

3. Австриевских А. Н., Вековцев А. В., Позняковский В. М. Продукты здорового питания: новые технологии, обеспечение качества, эффективность применения. Новосибирск: Сиб. унив. изд-во, 2005.

4. Зобкова З. С. Функциональные цельномолочные продукты // Молочная промышленность. 2006. № 3. С. 46-47.

5. Ходырева З. Р., Степанова А. А. Разработка муссов с использованием плодово-ягодного сырья // Ползуновский вестник № 2/2 2012. С. 149-152.

6. Захарченко А. Н., Калашнова Т. В., Беляева И. А. Расширение отечественного рынка продуктов диабетического назначения // Материалы IV Международной научной конференции студентов, аспирантов и молодых ученых «Научный потенциал студенчества в XXI веке. Ставрополь: Изд-во СевКавГТУ, 2010.


Review

For citations:


Kalashnova T.V., Belyaeva I.A. THE EXPANSION OF THE RANGE OF MOUSSES OF DIABETIC APPOINTMENTS. Modern Science and Innovations. 2016;(1):73-77. (In Russ.)

Views: 68


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)