РАЗРАБОТКА ТЕХНОЛОГИИ ИНКАПСУЛИРОВАННЫХ ФОРМ БЕЛКОВ И АНТИОКСИДАНТОВ
Аннотация
Список литературы
1. Ding W. K., Shah N. P. (2007). Acid, bile, and heat tolerance of free and microencapsulated probiotic bacteria // Journal of Food Science, 2007. 72(9). p. 446-450.
2. Millqvist-Fureby A. (2009). Approaches to encapsulation of active food ingredients in spray-drying. In Q. Huang, P. Given, & M. Qian (Eds.), Micro/nanoencapsulation of active food ingredients (Vol. 1007, pp. 233-245). Washington, DC: American Chemical Society.
3. Zuidam N., Shimoni E. (2010). Overview of microencapsulates for use in food products or processes and methods to make them. In N. J. Zuidam, & V. Nedovic (Eds.), Encapsulation technologies for active food ingredients and food processing (pp. 3-29). New York: Springer.
4. Rayment P., Wright P., Hoad C., Ciampi E. Haydock D., Gowland P., Butler M. F. Investigation of alginate beads for gastro-intestinal functionality, Part 1: In vitro characterization // Food Hydrocolloids, 2009. 23. p. 816-822.
5. М 04-59-2009 (изд. 2014 г.). Определение консервантов (бензойной, сорбиновой кислоти их солей) и подсластителей (ацесульфама К, сахарина и его солей) в продовольственном сырье, пищевых продуктах и БАД.
6. Chan E. S. Preparation of Ca-alginate beads containing high oil content: Influence of process variables on encapsulation efficiency and bead properties / Chan E.S. // Carbohydrate Polymers, 2011. 84. 4. p. 1267-1275.
7. Асякина Л. К., Просеков А. Ю., Ульрих Е. В., Белова Д. Д. Исследование деградации пленок и капсул из растительных аналогов фармацевтического желатина // Фундаментальные исследования, 2014. № 9. С. 2369-2374.
Рецензия
Для цитирования:
Банникова А.В. РАЗРАБОТКА ТЕХНОЛОГИИ ИНКАПСУЛИРОВАННЫХ ФОРМ БЕЛКОВ И АНТИОКСИДАНТОВ. Современная наука и инновации. 2016;(1):56-60.
For citation:
Bannikova A.V. DEVELOPMENT OF THE TECHNOLOGY THE ENCAPSULATED FORMS OF PROTEINS AND ANTIOXIDANTS. Modern Science and Innovations. 2016;(1):56-60. (In Russ.)