Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

ANALYSIS AND DEVELOPMENT TRENDS OF THE CATERING MARKET IN KEMEROVO CITY

Abstract

In the article, based on the results of their own research, is presented the structure of the public catering market of Kemerovo city in districts, by size of the average check, by the topic of cuisine. The basic problems and tendencies of development of the industry are identified from a regional perspective.

About the Authors

Larisa Aleksandrovna Mayurnikova
Kemerovo Institute of Food Science and Technology
Russian Federation


Tanyana Valer’evna Krapiva
Kemerovo Institute of Food Science and Technology
Russian Federation


Nataliia Ivanovna Davydenko
Kemerovo Institute of Food Science and Technology
Russian Federation


Natalya Gennadievna Kostina
Kemerovo Institute of Food Science and Technology
Russian Federation


Andrey Alexandrovich Suhanov
Kemerovo Institute of Food Science and Technology
Russian Federation


Tatyana Yur’evna Bolshanina
Kemerovo Institute of Food Science and Technology
Russian Federation


References

1. Микаелян И. Рынок общественного питания в России/ Buybrand inform: портал о партнерском бизнесе и франчайзинге. [Электронный ресурс]. URL: http://www.buybrand.ru/articles/12808/, (дата обращения 02.11.2017).

2. Маюрникова Л. А., Крапива Т. В., Давыденко Н. И. Анализ и перспективы развития рынка общественного питания в региональных условиях // Техника и технология пищевых производств. 2015. № 1. С. 141-147.

3. Казарян М. А., Чарыева М. О. Особенности регионального развития рынка общественного питания в России //Экономика и управление народным хозяйством. 2016. № 11(144). С. 36-41. [Электронный ресурс]. URL: http:ecsn.ru/files/pdf/201611/201611_36.pdf(дата обращения 02.11.2017).

4. Неганова В. П., Чирков А. В. Состояние и тенденции развития рынка общественного питания региона // Экономика региона. 2014. № 1. С. 132-147.

5. Фролов Д. П. Маркетинговый анализ развития рынка общественного питания в России: окружной, региональный, сегментный аспекты. //Вестник Волгоградского государственного университета. Серия 3: Экономика. Экология. 2015. С. 38-43.

6. Итоги социально - экономического развития городского округа Кемерово [Электронный ресурс]. URL: http://www. kemerovo.ru/archive/file/2282/2016-1.docx (дата обращения 06.08.2017).

7. Меню Кемерово [Электронный ресурс]. URL: http://www.menukem.ru/ (дата обращения 01.10.2017).

8. Бары, кафе в Кемерово [Электронный ресурс]. URL: http://www.e-kuzbass.ru/catalog/kemerovo/services/Baryi_kafe/ (дата обращения 01.10.2017).

9. ГИС Кемерово [Электронный ресурс]. URL: https://2gis.ru/kemerovo/search/Поесть/tab/firms?queryState=zoom%2F11 (дата обращения 01.10.2017).

10. Крапива Т. В. Системный подход к управлению качеством продукции общественного питания в условиях инновационного развития: дис.. канд. техн. наук. Кемерово, 2013.


Review

For citations:


Mayurnikova L.A., Krapiva T.V., Davydenko N.I., Kostina N.G., Suhanov A.A., Bolshanina T.Yu. ANALYSIS AND DEVELOPMENT TRENDS OF THE CATERING MARKET IN KEMEROVO CITY. Modern Science and Innovations. 2017;(4):72-78. (In Russ.)

Views: 156


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)