Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

THE IMPROVEMENT OF THE JACK FRUIT DRAINING PROCESS

Abstract

The description of the object of research, its properties and characteristics for its industrial processing is given. The current state and prospective directions of intensification of heat storage in the production of dry products and concentrates are analyzed. A rational scheme for radiation-convection drying is recommended for vegetable cut products.

About the Authors

Thi Sen Nguyen
Astrakhan State Technical University
Russian Federation


Igor Yurevich Aleksanyan
Astrakhan State Technical University
Russian Federation


Roman Vakhaevich Mutsaev
Astrakhan State Technical University
Russian Federation


References

1. Дытнерский Ю. И. Процессы и аппараты химической технологии/Учебник для вузов. Часть 1. М.: Химия, 1995. 400 с.

2. Кар А. Воздушная сушка осмотических грибов / А. Кар, Д. К. Гупта // Журнал пищевых наук и технологии. 2003. № 40. С. 23-27.

3. Ранганна С. Справочник по анализу продуктов из фруктов и овощей. Нью Дели: Изд. ООО «Тата Mc-Грау», 2009. 1112 c.

4. Растоги Н. К. Коэффициенты диффузии воды и растворенного вещества в моркови в зависимости от температуры и концентрации в процессе осмотической дегидратации / Н. К. Растоги, К. С. М. Рагхаварао // Журнал пищевых технологий. 1997. № 34. С. 429-440.

5. Сутар Н. Исследования по осмотическому обезвоживанию фруктов и овощей / Н. Сутар, Ф.Ф. Сутар // Тенденции в послеуборочной технологии. 2014. № 1 (1). С. 20-36.

6. Сутар Ф. Ф. Математическое моделирование массопереноса процесса осмотического обезвоживания кусочков луковицы / Ф.Ф Сутар, Д.К. Гупта // Журнал пищевых технологий. 2007. № 78 (1). С.90-97.

7. Сутар Ф. Ф. Моделирование кинетики массопереноса и коэффициента диффузии процесса осмотического обезвоживания бланшированной моркови / Ф. Ф. Сутар, С. Прасад // Международный журнал пищевой инженерии. 2011. №7 (4). С. 1-5.


Review

For citations:


Nguyen T.S., Aleksanyan I.Yu., Mutsaev R.V. THE IMPROVEMENT OF THE JACK FRUIT DRAINING PROCESS. Modern Science and Innovations. 2017;(4):68-71. (In Russ.)

Views: 67


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)