Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

THE ECONOMIC AND MATHEMATICAL JUSTIFICATION OF THE CO2-EXTRACTION PR( OF THE CO2-EXTRACTION PROCESS UNDER THE CONDITIONS OF THE ACTING ENTERPRISE

Abstract

When solving the problem of organizing the pulsed CO2-extraction process, it is possible to use the method of mathematical modeling. The applicability of CO2-extraction is shown by the theoretical construction of a linear optimization model. An original method of two-step extraction of components of plant raw materials is proposed.

About the Authors

G. I. Kasyanov
Kuban State Technological University
Russian Federation


S. M. Silinskaya
Financial University under the Government of the Russian Federation
Russian Federation


E. A. Olkhovatov
Kuban State Agrarian University named after. I. T. Trubilina
Russian Federation


References

1. Алинкина Е. С. Антиоксидантные и антирадикальные свойства эфирных масел invivo и invitro: автореф. дис. канд. биол. наук. М., 2013. 24 с.

2. Важенин Е. И. Совершенствование процесса газожидкостной экстракции растительного сырья, обладающего асептическими свойствами // Наука в центральной России. 2013. № 113. С. 36-39.

3. Латин Н. Н., Банашек В. М., Стасьева О. Н. Сборник рецептур с применением СО2-экстрактов от «Компании Караван». Краснодар: Экоинвест, 2013. 300 с.

4. Малашенко Н. Л. Совершенствование технологий получения поликомпозитных пряно - ароматических добавок: авто-реф. дис.. канд. техн. наук. Краснодар, 2015. 24 с.

5. Малашенко Н. Л., Можаева Е. Ю. Технологические, физико - химические и экономические аспекты процесса СО2 - экстракции. Краснодар: Издательский Дом-Юг, 2012. 76 с.

6. Малашенко Н. Л., Силинская С. М., Коробицын В. С. Высокоэффективные газожидкостные и сонохимические технологии в пищевой промышленности. Краснодар: Издательский Дом-Юг, 2013. 120 с.

7. Силинская С. М. Перспективы получения и применения диоксида углерода в экстракционных технологиях // Устойчивое развитие, экологически безопасные технологии и оборудование для переработки пищевого сельскохозяйственного сырья; импортоопережение: материалы Международной. научно - практической конференции. Краснодар: Изд-во КубГТУ 2016. С. 282-286.

8. Силинская С. М., Инночкина Е. В. Экономико - математический метод импульсной СО2-экстракции // Наукоёмкие, прорывные технологии в пищевой промышленности : материалы Международной научно - практической конференции. Краснодар: Изд-во КубГТУ, 2016. С. 219-225.

9. Щедрина Т. В., Садовой В. В. Оптимизация качественных характеристик и рецептурного состава функциональных мясопродуктов // Современная наука и инновации. 2015. № 1 (9). С. 45-51.

10. Щедрина Т. В., Веревкина Д. Ю., Садовой В. В. Моделирование рецептур пищевых продуктов с заданными свойствами. Сборник статей Международной научно - практической конференции. Ответственный редактор Сукиасян Асатур Альбертович. 2015. С. 55-59.


Review

For citations:


Kasyanov G.I., Silinskaya S.M., Olkhovatov E.A. THE ECONOMIC AND MATHEMATICAL JUSTIFICATION OF THE CO2-EXTRACTION PR( OF THE CO2-EXTRACTION PROCESS UNDER THE CONDITIONS OF THE ACTING ENTERPRISE. Modern Science and Innovations. 2017;(3):109-114. (In Russ.)

Views: 53


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)