Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

THE HOMOGENIZED VEGETABLE PASTES AND MARINADES WITH BERRY COMPONENTA

Abstract

In article possibility of use of a residue of berries of cowberry and a cranberry is studied for production of the homogenized pastes and marinades with a residue of berries of cowberry and a cranberry ofthe increased microbiological firmness. On the basis ofthe carried-out preliminary search studies limits of concentration of prescription components of the compositions which are a part of a compounding are defined. For each ratio of components in composition the limit tension of shift and acidity were investigated. The obtained experimental data are processed by means of the software package of STATISTICA 6.0. Linear multidimensional models of interrelations ofthe components which are a part ofthe developed compositions with a structural and mechanical indicator (limit tension of shit) and acidity are constructed. Physical and chemical and microbiological indicators ofthe developed homogenized vegetable pastes and marinades are investigated.

About the Authors

Galina Valentinovna Ivanova
Siberian Federal University
Russian Federation


Olga Yakovlevna Kolman
Siberian Federal University
Russian Federation


References

1. Кольман О. Я. Разработка технологий получения продуктов функционального назначения с использованием вторичных сырьевых ресурсов растительного происхождения: монография / О. Я. Кольман, Г. В. Иванова. Красноярск: Сиб.федер. ун-т, 2016. 168 с.

2. Кольман О. Я. Разработка технологий получения продуктов профилактического назначения с использованием выжимок дикорастущих ягод: автореф. дис.. кандидата техн. наук : 05.18.01. Красноярск: КрасГАУ, 2013. 20 с.

3. ТР ТС 021/2011 «О безопасности пищевой продукции». Утв. решением комиссии Таможенного союза от 09 декабря 2011 г. № 880. 242 с.

4. Иванова Г. В. Патент № 2488323 Российская Федерация, МКП А23Ь 1/39 Гомогенизированная овощная паста / Цугленок Н. В., Иванова Г. В., Кольман О.Я. № 2011137597/13; заявл. 12.09.2011; опубл. 27.07.2013, Бюл. № 21. 6 с.

5. Иванова Г. В. Патент № 2476123 Российская Федерация, МКП А23Ь 1/39 Гомогенизированная овощной маринад/ Цугленок Н.В., Иванова Г.В., Кольман О.Я.№ 2011137772/13; заявл. 13.09.2011; опубл. 27.03.2013, Бюл. № 6. - 6 с.

6. Иванова Г. В. Патент № 2480029 Российская Федерация, МКП А23Ь 1/212, 1/22, 1/39 Гомогенизированная свекольная паста/ Иванова Г.В., Цугленок Н.В., Кольман О.Я. № 2011136829/13; заявл. 05.09.2011; опубл. 27.04.2013, Бюл. № 12. 6 с.


Review

For citations:


Ivanova G.V., Kolman O.Ya. THE HOMOGENIZED VEGETABLE PASTES AND MARINADES WITH BERRY COMPONENTA. Modern Science and Innovations. 2017;(1):103-109. (In Russ.)

Views: 105


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)