Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

DEVELOPMENT OF RECIPES AND TECHNOLOGICAL SCHEMES OF PRODUCTION OF FOOD PRODUCTS FOR THE ELDERLY GIVEN THE AGE-RELATED CHANGES OF THE MASTICATORY APPARATUS

https://doi.org/10.33236/2307- 910Х-2018-4-24-218-221

Abstract

Physiological studies have shown that with age, metabolic processes slow down, the functional activity of all body systems, and in particular the digestive system, decreases. Developed a whole new trend in the field of gerontological nutrition, based on principles of correction with the help of specialized diets.

About the Authors

Elena Ivanovna Gurkayeva
Krasnoyarsk Regional Clinical Hospita
Russian Federation


Olga Yakovlevna Kolman
Siberian Federal University
Russian Federation


Galina Valentinovna Ivanova
Siberian Federal University
Russian Federation


References

1. Конев Ю. В. Питаниеулицстаршихвозрастныхгрупп// Клиническая геронтология. 2014. №1. С.56-60.

2. Заворохина Н. В., Чугунова О. В., Богомазова Ю. И. Методика отбора ингредиентов для геронтологических напитков на основе анализа поля предпочтений // Пиво и напитки. 2017. №3. С.24-26.

3. Camina-Martln М. A. Nutritionalstatusassessmentingeriatrics: Consensus declarationby theSpanishsocietyofgeriat-ricsandgerontology nutrition workgroup //Maturitas. 2015. V.81. №3.P. 414-419.

4. ГОСТ 7636 - 85. Рыбоморские млекопитающие, морские беспозвоночные продукты их переработки. Методы анализа. М.: Изд-во стандартов, 1985. 5 с.

5. Антипова Л. В. Методы исследования мяса и мясных продуктов / Л. В. Антипова, И. А. Глотова, И. А. Рогов. М.: Колос, 2001.

6. Коновалов Д. А., Оробинская В. Н., Писаренко О. Н. Антиоксиданты плодов и овощей // Современная наука и инновации. 2013. № 4 (4). С. 76-83.


Review

For citations:


Gurkayeva E.I., Kolman O.Ya., Ivanova G.V. DEVELOPMENT OF RECIPES AND TECHNOLOGICAL SCHEMES OF PRODUCTION OF FOOD PRODUCTS FOR THE ELDERLY GIVEN THE AGE-RELATED CHANGES OF THE MASTICATORY APPARATUS. Modern Science and Innovations. 2018;(4):218-221. (In Russ.) https://doi.org/10.33236/2307- 910Х-2018-4-24-218-221

Views: 41


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)