Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

THE EXTRUDED PRODUCTS WITH FLAX

https://doi.org/10.33236/2307- 910Х-2018-4-24-158-163

Abstract

The problem of providing the population of the Russian Federation with high-quality biologically valuable and environmentally safe food products is urgent. The level of consumption of many organic compounds and biologically active substances of plant origin, are essential in the regulation of metabolic processes, and the functioning of organs and systems.

About the Authors

Sergey Alexandrovich Urubkov
Scientific Research Institute of Food concentrate Industry and Special Food Technology
Russian Federation


Aleksei Alexandrovich Korolyov
FSC food systems
Russian Federation


References

1. Черняк М. И. Проблемы дефицита белка в рационе питания россиян и пути их решения // Пищевая и перерабатывающая промышленность // Реферативный журнал. 2002. № 2. С. 440.

2. Codina G. G. Todosi-Sanduleac Е.: Influence of two varieties of flaxseed flour addition on wheat flour dough rheological properties. Annals of the University Dunarea de Jos of Galati./ G.G. Codina, C. Arghire, Rusu M., M.A. Oroian // Fascicle VI : Food Technology, 2017; T.41, N 2. P. 115-126

3. Урубков С. А. Разработка технологий новых видов крупы и муки из зерна тритикале: дис..канд. техн. наук, Москва, 2014. 192 с.

4. Богатырев А. Н. Термопластическая экструзия: научные основы, технология, оборудование / А. Н. Богатырев, В. П. Юрьева. М.: «Ступень», 1994. 200 с.

5. Цыганова, Т. Б., Пищевая ценность семян льна и перспективные направления их переработки / Миневич И. Э., Зубцов, В. А., Осипова Л. Л. Калуга: Изд-во« Эйдос». 2010. 124 с.

6. Filipovic J. Ratio of omega-6/omega-3 fatty acids of spelt and flaxseed pasta and consumer acceptability / J. Filipovic, M. Ivkov, M. Kosutic, V. Filipovic // Czech J. Food SC., 2016; T.34, N 6. P. 522-529

7. Yaqoob N. Variation in physico-chemical/analytical characteristics of oil among different flaxseed (Linum usittatissimum L.) cultivars N. Yaqoob, I.A.Bhatti, F. Anwar, M. Mushtaq; E. William // Italian Journal of Food Science, 2016; T.28, N 1. P. 83-89

8. Зимняков В. M. Рациональные технологические параметры при производстве поликомпонентного композита на основе семян льна / В. М. Зимняков, О. Н. Кухарев, А. А. Курочкин, Д. И. Фролов // Нива Поволжья. 2017. № 4 (45). С. 157-163.

9. Herchi W. Heating effects on physicochemical characteristics and antioxidant activity of flaxseed hull oil W. Herchi, К. B. Ammar, I. Bouali LB. Abdallah, A. Guetet, S. Boukhchina // Food Science and Technology, 2016; T.36, N 1. P. 97-102

10. Королев А. А. Влияние технологических параметров поликомпонентных зерновых смесей на процесс экструзии / А. А. Королев, Л. Я. Корнева, И. С. Коптяева, О. Ф. Фазуллина //Наука - главный фактор инновационного прорыва в пищевой промышленности Сборник материалов юбилейного форума, посвященного 85-летию со дня основания ФГАНУ "Научно-исследовательский институт хлебопекарной промышленности". 2017. С. 98-100.

11. Королев А. А. Разработка технологии экструдированных поликомпонентных пищевых концентратов / А. А. Королев, Л. Я. Корнева, И. С. Коптяева // Инновационные технологии производства и хранения материальных ценностей для государственных нужд. 2017. № 8 (8). С. 235-244.

12. United States Department of Agriculture National Nutrient. Database for Standard Reference Legacy Release. URL: https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/listlhomeMrue


Review

For citations:


Urubkov S.A., Korolyov A.A. THE EXTRUDED PRODUCTS WITH FLAX. Modern Science and Innovations. 2018;(4):158-163. (In Russ.) https://doi.org/10.33236/2307- 910Х-2018-4-24-158-163

Views: 42


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)