Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

INNOVATIONS IN THE PRODUCTION OF WINE BEVERAGES FROM BERRY RAW MATERIALS

https://doi.org/10.33236/2307-910X-2018-4-24-143-148

Abstract

The proposed innovation relates to the technology of winemaking. The production of wine drinks from the berries allows to enrich the product range of the industry. The breadth of the range of tastes produced by the product samples will be provided by the use of original raw materials and modes of its technological preparation.

About the Authors

Gennady Ivanovich Kasyanov
Kuban state technological University
Russian Federation


Egor Anatolievich Olkhovatov
Kuban State Agrarian University
Russian Federation


Gennady Vyacheslavovich Semyonov
Moscow State University of Food Production
Russian Federation


Alexey Vladimirovich Khristyuk
Moscow's Ochakovo beer and non-alcoholic beverage plant
Russian Federation


Elena Vladimirovna Scherbakova
Kuban state agrarian University
Russian Federation


References

1. Саришвили Н. Г., Оганесянц Л. А., Трофимченко А. В., Тохмахчи Н. С, Сагалаева Н. Ф. Способ получения винного напитка «Ретро». Патент России № 2040538 от 25.07.1995 г.

2. Салмин А. А. Обоснование и разработка технологии вин и винных напитков из плодово-ягодного сырья Дальнего Востока, автореф. дис.. к.т.н. М.: МГУПП, 2012, 24 с.

3. Соболев Э. М. Технология натуральных и специальных вин. Майкоп: Адыгея, 2004. 400 с.

4. Палагина М. В., Ширшова А. А., Фищенко Е. С, Зямалова К. Э. Способ производства напитка винного. Патент России № 2533803 от 20.11.2014 г.

5. Ломачинский В. В., Касьянов Г. И. Технология получения и применения плодоовощных криопорошков. Краснодар: Экоинвест, 2009. С. 20-21

6. Машины и аппараты пищевых производств. В 2 кн. Кн. 2: учеб. для вузов / С. Т. Антипов, И. Т. Кретов, А. Н. Остриков, [и др.]; Под ред. Акад. РАСХН В.А. Панфилова. М.: Высш. шк., 2001. С. 837-838.

7. Машины и аппараты пищевых производств. В 2 кн. Кн. 1: учеб. для вузов / СТ. Антипов, И.Т. Кретов, А.Н. Остриков, [и др.]; Под ред. Акад. РАСХН В. А. Панфилова. М.: Высш. шк., 2001. С. 429-431.

8. Каталог LALLEMAND OENOLOGY. Натуральные препараты в помощь виноделам. Краснодар, пос. Березовый: ООО «Меридиан». С. 6

9. Косюра В. Т., Донченко Л. В., Надыкта В. Д. Основы виноделия : учебн. пособие; 2-е изд., испр. и доп. М.: Юрайт, 2017. С. 74.

10. Агеева Н. М. Научно-практические рекомендации по вопросам стабилизации вина. Краснодар, 1999. 53 с.

11. Касьянов Г. И., Ольховатов Е. А., Семенов Г. В., Христюк А. В., Щербакова Е. В. Способ производства винного напитка из ягод. Патент России № 2658780 от 22.06.2018 г.


Review

For citations:


Kasyanov G.I., Olkhovatov E.A., Semyonov G.V., Khristyuk A.V., Scherbakova E.V. INNOVATIONS IN THE PRODUCTION OF WINE BEVERAGES FROM BERRY RAW MATERIALS. Modern Science and Innovations. 2018;(4):143-148. (In Russ.) https://doi.org/10.33236/2307-910X-2018-4-24-143-148

Views: 138


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)