Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

RESEARCH OF FACTORS AFFECTING THE QUALITY OF DRINKS PREPARED FROM COFFEE BEANS

https://doi.org/10.33236/2307-910Х-2018-4-24-108-114

Abstract

Experts in the field of Economics and statistics note that coffee and drinks on its basis are the most popular and their consumption is at a consistently high level, which indicates the successful development of the coffee business in Russia.

About the Authors

Arkadiy Andreevich Koksharov
Kemerovo state University
Russian Federation


Natalya Gennadievna Kostina
Kemerovo state University
Russian Federation


Rosa Zavdatovna Grigorieva
Kemerovo state University
Russian Federation


References

1. Захарова И. И. Современное состояние и перспектива развития специализированных предприятий общественного питания в России / И. И. Захарова, И. В. Шавандина // Вестник НГИЭИ. 2014. №3 (34). С. 58-62.

2. Анализ рынка кофе России 2015-2016 год // [Электронный ресурс]. Режим доступа: https://koloro.ru/blog/issle-dovaniya/analiz_rynka_kofe_rossii_2015-2016.html (дата обращения: 20.11.2018).

3. Российский рынок кофе: потребление, развитие, прогнозы // [Электронный ресурс]. Режим доступа: http://www.horeca-magazine.ru/article/5945/ (дата обращения: 20.11.2018).

4. GIS. Статистика городов по сферам экономики. // [Электронный ресурс]. Режим доступа: http://stat.2gis.ru/#/?city=23,-37,12,13,15,20,27,32,35,l,38,41,42,44,45,60,638crubric= 258гуа1ие=аЬв(дата обращения: 20.11.2018).

5. Birsen Y., Niliifer A., Saniye S. Turkish cultural heritage: a cup of coffee // Journal of Ethnic Foods. December 2017. Vol. 4 (4). P. 213-220.

6. Jae-Hoon В., Jae-Hyung P., Seung-Soon I., Dae-Kyu S.Coffee and health //Integrative Medicine Research. December 2014. Vol. 3(4). P. 189-191.

7. Dias R., Benassi M. T. Discrimination between Arabica and Robusta Coffees Using Hydrosoluble Compounds: Is the Efficiency of the Parameters Dependent on the Roast Degree?// Beverages. 2015. Vol. 1. P. 127-139.

8. Кокшаров А. А. Обеспечение качества и безопасности продукции общественного питания на примере японской кухни // автореферат дис, кандидата технических наук / КемТИПП. Кемерово, 2014.

9. Маюрникова Л. А. Обоснование необходимости внедрения систем качества на предприятиях общественного питания / Л. А. Маюрникова, Т. В. Крапива, А. А. Кокшаров // Ползуновский вестник. 2011. №3-2. С. 192-196.

10. Агафонова П. М. Определение зависимости показателей качества кофе от степени помола зерна / Агафонова П. М., Жигунова Ю. И., Кокшаров А. А. // В сборнике: Пищевые инновации и биотехнологии материалы V Международной научной конференции. ФГБОУ ВО «Кемеровский технологический институт пищевой промышленности (университет)». 2017. С. 267-268.

11. Goldreich O., Ron D., Sudan M. Chineseremainderingwitherrors //Proceedingsofthethirty-firstannualACMsymposiumonThe-ory of computing. ACM, 1999. P. 225-234.

12. Какая должна быть пенка (крема) на качественном эспрессо? // [Электронный ресурс]. Режим доступа: http://zhdanovakat.blogspot.com/2013/10/blog-post_ll.html (дата обращения: 20.11.2018).

13. Michaela К., Dorota М., Bettina P., Juergen К. Changes in sensory quality characteristics of coffee during storage // Food SciNutr. May 4, 2013. Vol. 1(4). P. 267-272.


Review

For citations:


Koksharov A.A., Kostina N.G., Grigorieva R.Z. RESEARCH OF FACTORS AFFECTING THE QUALITY OF DRINKS PREPARED FROM COFFEE BEANS. Modern Science and Innovations. 2018;(4):108-114. (In Russ.) https://doi.org/10.33236/2307-910Х-2018-4-24-108-114

Views: 45


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)