CURCUMIN AS A FITONUTRIENT OF FOOD PLANT RAW MATERIALS, HAVING ANTI-QUANCED AND HYPOGLYCEMIC ACTIVITY
Abstract
About the Authors
Irina Dmitrievna KonovalovaRussian Federation
Ekaterina Nikolaevna Kholodova
Russian Federation
Timur Shamil’evich Shaltumaev
Russian Federation
References
1. А. П. Козлова, Г. А. Корощенко, Г. И. Айзман Какие компоненты растения Curcuma longa L., (куркума) оказывают гипогликемический эффект при сахарном диабете // Вестник новосибирского государственного педагогического университета. 2016. №3(31). С. 167-175.
2. Patel Vaishali В.; SabeenaMisra, Bhaumik В. Patel, Adhip P. N. Majumdar. (2010). «Colorectal cancer: chemopreventive role of curcumin and resveratrol». Nutrition and Cancer 62 (7): 958-967.
3. Dhillon Navneet; et al. (2008). «Phase II Trial of Curcumin in Patients with Advanced Pancreatic Cancer». ClinicalCancerResearch 14 (14): 4491-4499.
4. С. P. Утц E. E. Тальникова, Применение куркумина в дерматологии // Саратовский научно-медицинский журнал. 2016. Т.12, №3. С. 484-487.
5. А. Р. Чочиева, Л. 3. Болиева, Ф. К. Джиоев Химиопрофилактическая активность соединений полифенольной природы при индуцированном раке молочной железы// Вестник новых медицинских технологий. 2011. Т. XVIII, № 3. С. 157.
Review
For citations:
Konovalova I.D., Kholodova E.N., Shaltumaev T.Sh. CURCUMIN AS A FITONUTRIENT OF FOOD PLANT RAW MATERIALS, HAVING ANTI-QUANCED AND HYPOGLYCEMIC ACTIVITY. Modern Science and Innovations. 2018;(3):173-176. (In Russ.)