Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

IMMOBILIZATION OF BIFIDOBACTERIA TO ENHANCE THE VITALITY OF THE ORAL DELIVERY IN A FOOD MATRIX

Abstract

The possibility of increasing the viability of bifidobacteria by microencapsulation of a biodegradable non-toxic natural polymer into the matrix, characteristics of the properties of alginate gels, physical and chemical indicators of sodium alginate and. potassium alginate are considered. The results of morphological studies of the obtained microcapsules are

About the Authors

Alexander Yuryevich Prosekov
Kemerovo state University
Russian Federation


Tatyana Vladimirovna Voblikova
Stavropol state agrarian university
Russian Federation


References

1. An introduction to functional dairy foods / A. Homayouni, M. R. Ehsani, A. Aziz, S. H. Razavi, M. S. Yarmand // Proceedings of the First National Functional Food Congress. 2007. P. 60.

2. Ghost S. K. Functional Coatings: by Polymer Microencapsulation. Willey-VCH Verlag Gmbh & CoKGaA: Weinheim, 2006. 378 p.

3. Shah N. P., Ravula, R. R. Microencapsulation of probiotic bacteria and their survival in frozen fermented dairy desserts // Australian Journal of Dairy Technology. 2000. №55. P. 139-144.

4. Исследование характеристик электроимпульсного разряда в водных растворах хлористого натрия / А. А. Нагдалян, Н. П. Оботурова, Л. И. Барыбина, П. П. Лукьянченко // Политематический сетевой электронный научный журнал Кубанского государственного аграрного университета. 2013. № 86. С. 369-378.

5. Комплексообразование концентрата сывороточных белков молока с анионными полисахаридами / В. В. Куликова, Л. И. Барыбина, Н.П. Оботурова, В. А. Дацко // Пищевая промышленность. 2014. №3. С. 62-65.

6. Постников С. И., Рыжинкова И. В., Барыбина Л. И. Высокоэффективные препараты животного происхождения для производства новых видов мясопродуктов // Вестник Северо-Кавказского государственного технического университета. 2010. №1. С. 74-77.


Review

For citations:


Prosekov A.Yu., Voblikova T.V. IMMOBILIZATION OF BIFIDOBACTERIA TO ENHANCE THE VITALITY OF THE ORAL DELIVERY IN A FOOD MATRIX. Modern Science and Innovations. 2018;(3):141-146. (In Russ.)

Views: 76


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)