THE STUDY OF THE EFFICIENCY OF COACERVATION OF MILK PROTEINS AND LIPIDS WITH CHITOSAN
Abstract
About the Authors
Oksana Gennadievna SkorykhRussian Federation
Ivan Alekseevich Evdokimov
Russian Federation
Ludmila Ruslanovna Alieva
Russian Federation
References
1. Chun-Chi Chen, Shui-Tein Chen, Jung-Feng Hsieh. Proteomic Analysis of Polysaccharide-Milk Protein Interactions Induced by Chitosan // Molecules 2015, 20, рр. 7737-7749.
2. Corredig M., Sharafbafi N., Kristo E. Polysaccharide-protein interactions in dairy matrices, control and design of structures// Food Hydrocoll. 2013, 25, рр.1833-1841.
3. Погодина Н. В. и др. Конформационные характеристики молекул хитозана по данным диффузионно-седиментационного анализа и вискозиметрии//Высокомолек. Соед. А. 1986. Т. 28. № 2. С. 232-239.
4. Huang G.Q.; Sun, Y.T.; Xiao, J.X.; Yang, J. Complex coacervation of soybean protein isolate and chitosan. Food Chem. 2012, 135, 534-539.
5. Курченко В. П., Т. В. Буткевич. Механизм взаимодействия хитозана с белками // Известия Уфимского научного центра РАН. №3 (1), 2016. 172 с.
6. Рогожин В. В. Биохимия молока и молочных продуктов: учебное пособие. СПб: ГИОРД, 2006. 320 с.
Review
For citations:
Skorykh O.G., Evdokimov I.A., Alieva L.R. THE STUDY OF THE EFFICIENCY OF COACERVATION OF MILK PROTEINS AND LIPIDS WITH CHITOSAN. Modern Science and Innovations. 2018;(2):124-127. (In Russ.)