Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

THE STUDY OF NUTRITIONAL VALUE OF LOW CALORIE PATE

Abstract

The parameters of food and biological value of the low-calorie pate with inclusion of a heterogeneous fat composition stabilized with polysaccharides were studied. The positive effect of the introduction of the heterogeneous fat composition in the formulation of the pate on the balance of amino- and fatty acids, reduced caloric content, increased digestibility of ready product.

About the Authors

Lyudmila Ivanovna Barybina
North-Caucasus Federal University
Russian Federation


Evgeniya Viktorovna Belousova
North-Caucasus Federal University
Russian Federation


Natal’ya Pavlovna Oboturova
North-Caucasus Federal University
Russian Federation


Natal’ya Vladimirovna Sudakova
North-Caucasus Federal University
Russian Federation


References

1. Антипова Л. В. Методы исследования мяса и мясных продуктов: учебное пособие / Л. В. Антипова, И. А. Глотова, И. А. Рогов. М.: Колос, 2001. 376 с.

2. ГОСТ Р 55483-13 Мясо и мясные продукты. Определение жирно-кислотного состава методом газовой хроматографии. М.: Стандартинформ, 2014. 16 с.

3. Журавская Н. К. Исследование и контроль качества мяса и мясопродуктов / Н. К. Журавская, Л. Т. Алехина, Л. М. Отряшенкова. М.: Агропромиздат, 1985. 296 с.

4. Методические рекомендации МР 2.3.1.2432-08. Нормы физиологических потребностей в энергии и пищевых веществах для различных групп населения Российской Федерации. М.: Федеральный центр Госсанэпиднадзора Минздрава России, 2008. 43 с.

5. Методические рекомендации МР 2.3.1.1915-04. Рекомендуемые уровни потребления пищевых и биологически активных веществ. М.: Федеральный центр Госсанэпиднадзора Минздрава России, 2004. 28 с.

6. Технический регламент Таможенного союза «Пищевая продукция в части ее маркировки» (ТР ТС 022/2011)/ Принят решением Комиссии Таможенного союза от 9.12.11 № 881 / Официальный сайт Евразийской Экономической Комиссии // [Электронный ресурс]. Режим доступа: www.eurasiancommission.org.

7. ГОСТ Р 52349-2005 Продукты пищевые. Продукты пищевые функциональные. Термины и определения (с Изменением N 1). М.: Стандартинформ, 2005. 17 с.


Review

For citations:


Barybina L.I., Belousova E.V., Oboturova N.P., Sudakova N.V. THE STUDY OF NUTRITIONAL VALUE OF LOW CALORIE PATE. Modern Science and Innovations. 2018;(2):104-109. (In Russ.)

Views: 61


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)