Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

THE ENSURING SAFETY BASED ON HACCP PRINCIPLES IN THE PRODUCTION OF PASTES FROM BIOGENIC PRODUCTS OF SPROUTED LEGUMES

Abstract

The research of trade offers of the consumer market of Krasnoyarsk of a segment of production from nut and bean raw materials is conducted, absence of products from legumes is established. The technological parameters for the production of pastes from sprouted chickpeas and lentils have been determined. Hazard analysis, critical control points, their limit values, monitoring procedures, corrective actions, checks, types of records were identified.

About the Authors

Galina Aleksandrovna Gubanenko
Siberian Federal University
Russian Federation


Ekaterina Aleksandrovna Rechkina
Krasnoyarsk agrarian University
Russian Federation


Tatyana Anatolyevna Balyabina
Siberian Federal University
Russian Federation


Kristina Olegovna Zhukova
Siberian Federal University
Russian Federation


Vitalina Sergeevna Mantropova
Siberian Federal University
Russian Federation


References

1. Сысоева М. А. Комбинированный функциональный продукт питания - «НУТРИС» / М. А. Сысоева, А. А. Утебаева, Р С. Алибеков, Э. А. Габрильянц // Вестник Казанского технологического университета. 2014. Т.17. № 23. С. 276-279.

2. Технический регламент Таможенного союза ТР ТС 021/2011 « О безопасности пищевой продукции». Электронный ресурс. Режим доступа: http://eec.eaeunion.org/ru/act/texnreg/deptexreg/tr/Documents/TR TS PishevayaProd.pd

3. Донченко Л. В., Ольховатов Е. А. Концепция HACCP на малых и средних предприятиях: учебное пособие. 2-е изд., испр. СПб.: Издательство «Лань», 2016. 180 с.

4. Губаненко Г. А. Обеспечение безопасности обогащенных кексов, основанное на принципах ХАССП / Г. А. Губаненко, Е. А. Пушкарева, Е. А. Речкина // Пищевая промышленность. 2016. № 4. С. 20-24.


Review

For citations:


Gubanenko G.A., Rechkina E.A., Balyabina T.A., Zhukova K.O., Mantropova V.S. THE ENSURING SAFETY BASED ON HACCP PRINCIPLES IN THE PRODUCTION OF PASTES FROM BIOGENIC PRODUCTS OF SPROUTED LEGUMES. Modern Science and Innovations. 2018;(1):135-140. (In Russ.)

Views: 70


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)