Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

STABILIZATION OF THE PARAMETERS OF MOISTURE CONTENT DURING DRYING OF GRANULAR PRODUCTS

Abstract

These results of research requirement of food moisture content during the drying process with the aim of increasing their shelf life.

About the Authors

Viktor Aleksandrovich Balubash
Saint Petersburg National Research University of International, Technologies, Mechanics and Optics
Russian Federation


Sergei Evgen’evich Aleshichev
Saint Petersburg National Research University of International Technologies, Mechanics and Optics
Russian Federation


Evgeniya Aleksandrovna Travina
Saint Petersburg National Research University of International Technologies, Mechanics and Optics
Russian Federation


Andrei Vladimirovich Dudarev
Peter the Great St.Petersburg Polytechnic University
Russian Federation


References

1. Вода в пищевых продуктах / под ред. Р. Б. Дакуорта; пер. с англ. М.: Пищевая пром-сть, 1980. 376 с.

2. Голубева Л. В. Справочник технолога молочного производства. Технология и рецептуры. Том 9. Консервирование и сушка молока. СПб., ГИОД, 2005. 207 с.

3. Брусиловский Л. П., Вайнберг А. Я., Черняков Ф. С. Системы автоматизированного управления технологическими процессами предприятий молочной промышленности. М.: Агропромиздат, 1986. 232 с.

4. Брусиловский М. М., Вайнберг А. Я. АСУТП цельномолочных и молококосервных производств. М.: Колос, 1993. 363 с.

5. Комаров О. Б., Бабкин В. Н., Балюбаш В. А. Обоснование выбора места для измерения влажности при промышленном производстве паприна. В кн. доклады Всесоюзной конференции автоматизации микробиологических производств. М., 1985. С. 42-43.

6. А. С. №206133(СССР). Емкостный датчик для измерения сыпучих материалов / Лапшин А. А., Назимов Н. П., Балюбаш В. А., Воробьева Н. И., опубл. 1967, Бюл. №24.

7. А. С. №273508 (СССР) Способ определения влажности сыпучих материалов / Балюбаш В. А., Лапшин А. А., Назимов Н. П., опубл. 1970, Бюл. №2.

8. Алёшичев С. Е., Балюбаш В. А., Стегаличев Ю. Г. Формирование структуры многоканальных объектов управления аппаратно - технологических комплексов пищевых производств: учебное пособие. СПб.: Университет ИТМО, 2016. 107 с.


Review

For citations:


Balubash V.A., Aleshichev S.E., Travina E.A., Dudarev A.V. STABILIZATION OF THE PARAMETERS OF MOISTURE CONTENT DURING DRYING OF GRANULAR PRODUCTS. Modern Science and Innovations. 2018;(1):97-101. (In Russ.)

Views: 49


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)