Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

SOLUTION OF ENERGY RESOURCES SAVING TASKS BY REGULATION OF THE TEMPERATURE FIELD IN THE BAKERY CAMERA

https://doi.org/10.33236/2307-910X-2019-25-1-167-173

Abstract

Global trends - priority directions of development of the food industry are resource saving and expansion of the range of the made food for fuller satisfaction of consumers.

About the Authors

G. V. Alexeev
St. Petersburg state national research University of information technologies of mechanics and optics
Russian Federation


A. P. Savelyev
Military Academy of logistics MO RF
Russian Federation


N. E. Titova
St. Petersburg state national research University of information technologies of mechanics and optics
Russian Federation


References

1. Hartree, Mem. Manchr. Lit. Phil. Soc. 80, 85, 1935.

2. Horenstein, Quart. Appl. Math. 3, 183 (1945).

3. Clemmow, Munford.Phil. Тгапз. Poy. Soc. A245, 189-211,1952.

4. Kaye, J. Math. Pbys. 34. 119-125,1955.

5. Ауэрман Л. Я. Технология хлебопекарного производства: Учебник. 9-е изд.; псрераб. и доп. / под общ. ред. Л. И. Пучковой. СПб: Профессия, 2005. 416 с.

6. Аттетков А. В., Волков И. К. Аналитические методы исследования теплового состояния области с движущейся границей в условиях нестационарного теплообмена с внешней средой // Инженерно-физический журнал. 2000. Т. 73. № 1. С. 125-130.

7. Карташов Э. М. Аналитические методы решения краевых задач нестационарной теплопроводности в областях с движущимися границами (Обзор) //Инженерно-физический журнал. 2001. Т. 74. № 2. С. 171-195.

8. Алексеев Г. В., Верболоз Е. И. Современные подходы к рациональному использованию ресурсов при первичной обработке пищевого сырья.Вестник Международной академии холода. 2003. № 4. С. 35-39.

9. Лыков А. В., Михайлов Ю. А. Теория тепло- и массопереноса. М.-Л.: Государственное энергетическое издательство, 1963. 535 с.

10. Вороненке Б. А., Белобородов В. В. Разработка математической модели и алгоритма расчета процесса разогрева теплоносителя в аппарате с принудительной конвекцией // Тезисы докладов Всесоюзной научной конференции «Проблемы влияния тепловой обработки на пищевую ценность продуктов питания»; Харьков, 1981. с. 291-292.

11. Савельев А. П. Патент РФ №178 792, А21В 1/22. Устройство для снижения энергоемкости при выпечке хлеба в конвейерной хлебопекарной печи, 2018.

12. Карташов Э. М. Аналитические методы в теории теплопроводности твердых тел. М.: Высшая школа, 2001. 550 с.

13. Кондратов А. В., Верболоз Е. И., Алексеев Е. В. О модели развития кавитационной полости при измельчении пищевого сырья. Хранение и переработка сельхозсырья. 2007. № 11. С. 27-29.


Review

For citations:


Alexeev G.V., Savelyev A.P., Titova N.E. SOLUTION OF ENERGY RESOURCES SAVING TASKS BY REGULATION OF THE TEMPERATURE FIELD IN THE BAKERY CAMERA. Modern Science and Innovations. 2019;(1):168-174. (In Russ.) https://doi.org/10.33236/2307-910X-2019-25-1-167-173

Views: 40


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)