Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

INVESTIGATION OF THE POSSIBILITY OF USING AN ORGANIC STIMULANT IN THE PRODUCTION OF WHEAT MALT

https://doi.org/10.33236/2307-910X-2019-25-1-160-166

Abstract

The main type of raw materials used in the beverage and beverage technology of the beverage industry are various types of cereals, used mainly in the malted form.

About the Authors

T. F. Kiseleva
Kemerovo state University
Russian Federation


Y. Y. Miller
Siberian University of consumer cooperation
Russian Federation


A. L. Vereschagin
Altai state technical University
Russian Federation


O. V. Golub
Siberian University of Consumer Cooperation
Russian Federation


References

1. Ростовская М. Ф. Влияние параметров солодоращения на качество пшеничного солода / М. Ф. Ростовская, А. Н. Извекова, Н. Н. Извекова // Пиво и напитки. 2014. № 4. С. 54-56.

2. Kalita, D., Influence of germination conditions on malting potential of low and normal amylose paddy and changes in enzymatic activity and 165hysic chemical properties / D. Kalita, B. Sarma, B. Srivastava // Food Chemistry, 2017, Vol. 220, pp. 67-75.

3. Optimization of wheat sprouting for production of selenium enriched kernels using response surface methodology and desirability function / Marco A. Lazo-Velez, Jonnatan Aviles-Gonzalez, Sergio O. Serna-Saldivar, Maria C. Temblador-Perez // LWT - Food Science and Technology, 2016, Vol. 65, pp. 1080-1086.

4. Верещагин А. Л., Кропоткина В. В. Влияние сверхмалых доз интермедиатов цикла Кребса на рост и развитие ряда двудольных растений. Бийск: Бийский технологический институт (филиал) федерального государственного бюджетного образовательного учреждения высшего профессионального образования «Алтайский государственный технический университет им. И.И. Ползунова» (Бийск), 2010.

5. Биологическая активность сверхмалых концентраций ряда природных органических кислот - интермедиатов цикла Кребса / А. Л. Верещагин, В. В. Еремина, Ю. И. Захарьева, А. Н. Хмелева, Л. Л. Кунец // Известия вузов. Прикладная химия и биотехнология. 2012. № 2 (3). С. 72-75.

6. Верещагин А. Л. Строение анионов кислот цикла Кребса в нано- и фемтомольных концентрациях / А. Л. Верещагин, А. М. Звонок, Ю. И. Захарьева // Южно-Сибирский научный вестник. 2014. № 1 (5). С. 80-85.

7. Захарьева Ю. И. Изменение электропроводности водных растворов органических кислот цикла Кребса при разбавлении и ультразвуковой обработке / Ю. И. Захарьева, А. Л. Верещагин // Южно-Сибирский научный вестник. 2014. № 1 (5). С. 88-89.

8. Совершенствование технологии овсяного солода / Т. Ф. Киселева, Ю. Ю. Миллер, С. В. Степанов, И. А. Вдовки-на, С. Е. Терентьев // Пиво и напитки. 2014. № 1. С. 28-30.

9. Возможность интенсификации солодоращения посредством использования комплекса органических кислот / Т. Ф. Киселева, Ю. Ю. Миллер, Ю. В. Гребенникова, Е. И. Стабровская // Техника и технология пищевых производств. 2016. № ЕС. 11-17.

10. Миллер Ю. Ю. Интенсификация солодоращения ржи посредством использования комплекса органических кислот // Пища. Экология. Качество. 2016. С. 313-317.


Review

For citations:


Kiseleva T.F., Miller Y.Y., Vereschagin A.L., Golub O.V. INVESTIGATION OF THE POSSIBILITY OF USING AN ORGANIC STIMULANT IN THE PRODUCTION OF WHEAT MALT. Modern Science and Innovations. 2019;(1):161-167. (In Russ.) https://doi.org/10.33236/2307-910X-2019-25-1-160-166

Views: 49


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)