Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

ANALYSIS OF QUALITATIVE INDICATORS OF CIDER, DEPENDING ON TECHNOLOGICAL MODES

https://doi.org/10.33236/2307-910X-2020-1-29-81-86

Abstract

Low alcohol drinks made from natural raw materials are widespread throughout the world, well-known examples are wine and cider. Indicators such as sugar and alcohol in the manufacturing process are important. As a result, research in this area presents a wide range of possibilities for introducing innovative technologies into production.

About the Authors

Y. A. Timanovskiy
Moscow power engineering institute
Russian Federation


M. O. Moskalev
Moscow power engineering institute
Russian Federation


References

1. Агабальянц Г.Г. Избранные работы по химии и технологии вина, шампанского и коньяка. М.: Пищ. промышленность. 1972. С. 615.

2. Арутюнян Л.Г. Разработка технологических приемов улучшения качества яблочных вин: Автореф. дис.канд.техн.наук. М., 1983. С. 25.

3. Бабакина Э.Л Влияние дрожжей-шизосахаромицетов на возникновение спонтанного яблочно-молочного брожения в белых столовых виноматериалах/ Э.Л.Бабакина, С.А.Кишковская, Н.И.Бурьян // Пищ.пром-сть. 1986. №4. С. 45-47.

4. Бабьева И.П. Методы выделения и идентификации дрожжей/ И.П.Бабьева, В.И.Голубев. М.: Пищ. пром-сть, 1979. С. 120.

5. Бабьева И.П., Чернов И.Ю. Биология дрожжей. М.: Т-во науч. изд. КМК, 2004. С. 204.

6. Войцеховский В. И., Токарь А. Е. Качество сидровых виноматериалов в зависимости от сорта яблок и расы дрожжей. Вестник ЮжноУральского государственного университета. Серия: Пищевые и биотехнологии. 2014. Т. 2. № 4. С. 42-49.

7. Куликова М.Г., Аксенова О.И. Математическое моделирование рецептуры по данным сенсорного анализа // Информатика, математическое моделирование, экономика. 2014. №1. С. 100-104.

8. Куликова М.Г., Сидорова А.И. Инновационный подход к проектированию пищевых продуктов // Естественные и технические науки. 2017. №5. С. 157-158.

9. Hulme А.С., Smith W.H., Wooltorton L.S. Biochemical changes associated with the development a low temperature breakdown in apples. - J. Sci. Food Agric, 1964. Vol.15, N 5, p.303-308

10. Kunkec R.E. Malo-Lactic Fermentation and Winemaking. Chem. Winemaking. Washington, D.C., 1974,15I-I78.


Review

For citations:


Timanovskiy Y.A., Moskalev M.O. ANALYSIS OF QUALITATIVE INDICATORS OF CIDER, DEPENDING ON TECHNOLOGICAL MODES. Modern Science and Innovations. 2020;(1):85-91. (In Russ.) https://doi.org/10.33236/2307-910X-2020-1-29-81-86

Views: 87


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)