Preview

Современная наука и инновации

Расширенный поиск

ОБЕСПЕЧЕНИЕ БЕЗОПАСНОСТИ ПРОДУКЦИИ И УСЛУГ В РАБОТЕ СОВРЕМЕННЫХ ПРЕДПРИЯТИЙ ПИТАНИЯ

https://doi.org/10.33236/2307-910X-2019-25-1-115-119

Аннотация

В настоящее время в России и, в частности, в регионах Севере - Кавказского федерального округа наблюдается активное развитие рынка предприятий питания. Сильная конкуренция между предприятиями стимулирует развитие новых форм и методов работы. От того, насколько в организации общественного питания будут соблюдаться требования в обеспечении качественных услуг и безопасности, зависит не только количество гостей предприятия, но и здоровье и настроение.

Об авторах

Т. В. Щедрина
Северо-Кавказский федеральный университет
Россия


Н. С. Лимарева
Северо-Кавказский федеральный университет
Россия


В. Б. Малахов
Северо-Кавказский федеральный университет
Россия


В. Н. Оробинская
Северо-Кавказский федеральный университет
Россия


Т. Ш. Шалтумаев
Северо-Кавказский федеральный университет
Россия


Список литературы

1. An overview of the rules of rendering of services of public catering in 2019. http://pravpotrebitel.ru/uslugi/pravila-okazaniya-uslug-obshhestvennogo-pitaniya.html

2. GOST 30389-2013 catering Services. Public catering enterprises. Classification and General requirements: http://docs.cntd.ru/document/1200107325

3. GOST R 56766-2015 catering Services. Products of public catering. Requirements for the manufacture and sale of: http://docs.cntd.ru/document/1200127184

4. Nettle Т. V., Mayurnikova L. A., Novoselov S. V. The method of integrated assessment of the quality of customer service in the food industry. Modern science and innovation, 2018. № 4 (24). P. 148-160.

5. Shchedrina Т. V., Sadova V. V., Trubina I. A. the method of evaluation of quality and safety of the recipe composition of food products in the collection: Modern science. New perspective. Collection of scientific reports. Sp. Z o.o. "Diamond trading tour". 2014. P. 23-26.

6. Shchedrina Т. V., Shaltumaev Т. Sh., Limareva N. S., Orobinskaya V. The quality management and the safety of products in catering organizations on the basis of the HACCP principles. Modern science and innovation. 2017. No. 1 (17). P. 110-113.

7. N. S. Lymareva. Sultanaev T. S., Shchedrina Т. V., Malakhov V. B. Catering in the conditions of tourism development in the North Caucasus. Modern science and innovation. 2017. № 4 (20). P. 100-104.

8. Whether HACCP is in Russia? http://restoranoff.ru/solutions/solutions/khassp-eto-ne-papka-na-polke-v-restorane.

9. TR CU 021/2011. On food safety: app. Decision No. 880 of 09.12.2011 of the Commission of the Customs Union; actions. From 01.07.2013.

10. Sanitary and epidemiological requirements for catering organizations, production and turnover of food and food raw materials in them. SP 2.3.6.1079-01. M.: Ministry Of Health, 2001. 72 sec.

11. SanPiN 2.3.2.1078-01 Sanitary rules and regulations. Food raw materials and food products. Hygienic requirements of food safety and nutritional value. M.: book service, 2002.


Рецензия

Для цитирования:


Щедрина Т.В., Лимарева Н.С., Малахов В.Б., Оробинская В.Н., Шалтумаев Т.Ш. ОБЕСПЕЧЕНИЕ БЕЗОПАСНОСТИ ПРОДУКЦИИ И УСЛУГ В РАБОТЕ СОВРЕМЕННЫХ ПРЕДПРИЯТИЙ ПИТАНИЯ. Современная наука и инновации. 2019;(1):115-119. https://doi.org/10.33236/2307-910X-2019-25-1-115-119

For citation:


Shchedrina T.V., Limareva N.S., Malakhov V.B., Orobinskaya V.N., Shaltumaev T.S. SAFETY OF PRODUCTS AND SERVICES IN THE MODERN CATERING SECTOR. Modern Science and Innovations. 2019;(1):115-119. (In Russ.) https://doi.org/10.33236/2307-910X-2019-25-1-115-119

Просмотров: 53


Creative Commons License
Контент доступен под лицензией Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)