PRACTICAL ASPECTS OF THE APPLICATION OF BACTERIAL STARTER CULTURE IN THE PRODUCTION OF SOUR-CREAM BUTTER OBTAINED ON A CONTINUOUS BUTTER MAKING MACHINES
https://doi.org/10.33236/2307-910X-2019-3-27-73-81
Abstract
About the Authors
Y. V. LapshenkovaRussian Federation
N. Y. Dykalo
Russian Federation
M. I. Shramko
Russian Federation
M. I. Slozhenkina
Russian Federation
I. A. Evdokimov
Russian Federation
References
1. http://publication.pravo.gov.ru
2. Топникова Е.В. Актуальные вопросы современного маслоделия//Сборник научных трудов к 75-летию со дня основания ВНИИМС «Научные подходы к решению актуальных вопросов в области переработки молока». Углич, ВНИИМС, 2019. -С.154-161.
3. http://www.medicinform.net/gastro/gastro_pop22.htm
4. Зимняков В.М. Заквасочная культура - технологический инструмент высококачественных молочных продуктов // Инновационная техника и технология. 2014. № 14. С. 35-39.
5. Lactic acid bacteria and Bifidobacteria with potential to design natural biofunctional health-promoting dairy foods / D. M. Linares [et al.] // Frontiers in Microbiology. - 2017. - Vol. 8. DOI: 10.3389/fmicb.2017.00846.
6. Fijan, S. Microorganisms with claimed probiotic properties: an overview of recent literature / S. Fijan // International Journal of Environmental Research and Public Health. - 2014. -Vol. 11. - No. 5. - P. 4745-4767. DOI: 10.3390/ijerph110504745.
7. Бельмасова Е.В., Храмцов А.А. Изучение свойств штамма ацидофильной культуры // Переработка молока. 2009. № 7. С. 50-51.
8. Some current applications, limitations and future perspectives of lactic acid bacteria as probiotics / S. E. Evivie, G. C. Huo, J. O. Igene, X. Bian // Food & Nutritional Research. - 2017. -Vol. 61. - No. 1. DOI: 10.1080/16546628.2017.1318034.
Review
For citations:
Lapshenkova Y.V., Dykalo N.Y., Shramko M.I., Slozhenkina M.I., Evdokimov I.A. PRACTICAL ASPECTS OF THE APPLICATION OF BACTERIAL STARTER CULTURE IN THE PRODUCTION OF SOUR-CREAM BUTTER OBTAINED ON A CONTINUOUS BUTTER MAKING MACHINES. Modern Science and Innovations. 2019;(3):69-77. (In Russ.) https://doi.org/10.33236/2307-910X-2019-3-27-73-81