Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

A METHOD OF IMPROVING THE ADAPTATION OF THE ORGANISM AND IMPROVE THE HEALTH OF STUDENTS AND UNIVERSITY EMPLOYEES

Abstract

The authors propose a method of improving the health of students and teachers of the University, name-ly the technology of creation in the space of two klimatolechenija factors - natural ionization and natural fotofone called «fitoaromaty». The introduction of new medical technologies will allow for the prevention of various diseases and increase resistance to various unfavorable factors, not looking up from the educational process.

About the Authors

Marina Ivanovna Pavlyuk
NCFU
Russian Federation


Lyudmila Nikolaevna Koval
NCFU
Russian Federation


References

1. Дубинский Р. А., Павлюк М. И. и др. Использование биологически активных веществ растений для ускорения процессов климатической адаптации приезжающих на курортное лечение. Известия высших учебных заведений. Сев.-Кав. рег. Технич.науки, 1993, № 1-2. - С. 7-10.

2. Павлюк М. И. Дубинский Р. А. Способ определения фенхелевого масла в воздухе (авторское свидетельство). Государственный комитет по изобретениям и открытиям, №1807389 от 10.10.92.

3. Павлюк М. И., Дубинский Р. А. Организация работы по повышению уровня здоровья в детских коллективах. - Ж. Педиатрия, 2003, № 4. - С. 32-40.

4. Павлюк М. И., Дубинский Р. А., Боряк В. П. Способ повышения адаптационного уровня детей. Методические рекомендации №95/197 Министерство здравоохранения и мед.промышленности РФ. -М., 1996. - 27 с.

5. Боряк В. П., Никонорова М. В., Мальчуковский Л. Б. Новая медицинская технология «фито-аэроионизация» для профилактики различных заболеваний. - URL: http://www.sanatoria.ru [Электронный ресурс «Материалы Международного научного конгресса. 60-ая сессия Генеральной Ассамблеи Всемирной Федерации Водолечения и Климатолечения», 2007].


Review

For citations:


Pavlyuk M.I., Koval L.N. A METHOD OF IMPROVING THE ADAPTATION OF THE ORGANISM AND IMPROVE THE HEALTH OF STUDENTS AND UNIVERSITY EMPLOYEES. Modern Science and Innovations. 2015;(1):130-132. (In Russ.)

Views: 66


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)