Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

EFFECT OF POWDER AND EXTRACTS OF FRUITS OF CARROT AND WILD CARROT ON THE BIOCHEMICAL COMPOSITION OF BLOOD AT LIVER TOXICITY

Abstract

The article is an original experimental study of the effect of powders and extracts from the fruit of the wild carrot and carrot on the biochemical composition of the blood at liver toxicity.

About the Authors

Svetlana Sergeevna Sigareva
Volgograd State Medical University
Russian Federation


Eugenia Aleksandrovna Vasilenko
Volgograd State Medical University
Russian Federation


Elena Olegovna Sergeeva
Volgograd State Medical University
Russian Federation


References

1. Popper Y., Mandel F. , Biochem Z., vol. 291, (1937), p. 354.

2. Венгеровский А. И. Гепатопротекторное и антиоксидантное действие экстракта солянки холмовой при па рацетамоловом гепатите у крыс // Хим.-фармац. журн. 2010. Т.44. №3. С. 29-31.

3. Гацура В. В. Методы первичного фармакологического исследования биологически активных веществ. М: Медицина, 1974. С. 125-126.

4. Зузук Б., Куцик Р., Гресько И., Дьячок В. Морковь дикая, морковь обыкновенная // Провизор. 2005. №11. С. 30-34, №10. С. 37-41.

5. Караганова О. В. Средства для лечения и профилактики заболеваний печени // Новая аптека. Аптеч. ассортимент. 2008. №8. С. 26-29.

6. Сернов А. Н., Гацура В. В. Элементы экспериментальной фармакологии. М: Медицина, 2000. С. 318-320.


Review

For citations:


Sigareva S.S., Vasilenko E.A., Sergeeva E.O. EFFECT OF POWDER AND EXTRACTS OF FRUITS OF CARROT AND WILD CARROT ON THE BIOCHEMICAL COMPOSITION OF BLOOD AT LIVER TOXICITY. Modern Science and Innovations. 2016;(1):135-139. (In Russ.)

Views: 57


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)