Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

THE RESEARCH OF THE AMINO-ACID PROFILE OF GOAT MILK AND IMPACT OF PROCESS OF FERMENTATION ON THE CONTENT OF FREE AMINO ACIDS

https://doi.org/10.33236/2307-910X-2019-2-26-101-107

Abstract

Goat's milk is a valuable product of functional orientation. The qualitative and quantitative amino acid composition of goat's milk was studied in order to determine the prospects of its use for the production of healthy food and functional products.

About the Author

T. V. Voblikova
Stavropol State Agrarian University
Russian Federation


References

1. Вобликова Т. В. Функциональные молочные продукты с новым технологическим подходом // Пища. Экология. Качество: труды Х1УМеждунар. науч.-практ. конф. (Новосибирск, 8-10 ноября 2017 г.) / ФАНО России, Минобрнауки РФ, Сиб. науч.-исслед. и технол. ин-т перераб. с.-х. продукции СФНЦА РАН, ФГБОУ ВО Новосибирский ГАУ, Науч.-практ. центр Нац. акад. наук Беларуси по продовольствию, с.-х. акад. Республики Болгарии ин-т по криобиология и хранителни технологии, ТОО «КазНИИ ППП». Новосибирск, 2017. С. 111-114.

2. Храмцов А. Г. Молоко коз, как дополнительный источник сырья для альтернативных технологий пищевых продуктов / А. Г. Храмцов, Т. В. Вобликова, В. Ю. Котова, Н. О. Ионова // Вестник АПК Ставрополья. 2015. № 3 (19). С. 82-88.

3. Prosekov A. Yu., Babich О. О. Bespomestnykh К. V. Identification of industrially important lactic acid bacteria in foodstuffs // Foods and Raw Materials. 2013. Т. 1. № 2. C. 42-45.

4. Prosekov A. Yu., Ivanova S. A. Providing food security in the existing tendencies of population growth and political and economic instability in the world // Foods and Raw Materials. 2016. T. 4. № 2. C. 201-211.

5. Голубева Л. В., Долматова О. И., Иванцова М. И. Кисломолочный продукт функционального назначения // Вестник Воронежского государственного университета инженерных технологий. 2016. С. 148-152.


Review

For citations:


Voblikova T.V. THE RESEARCH OF THE AMINO-ACID PROFILE OF GOAT MILK AND IMPACT OF PROCESS OF FERMENTATION ON THE CONTENT OF FREE AMINO ACIDS. Modern Science and Innovations. 2019;(2):101-107. (In Russ.) https://doi.org/10.33236/2307-910X-2019-2-26-101-107

Views: 73


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)