Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

INTEGRATED ENTERPRISE MANAGEMENT SYSTEM BASED ON THE ISO HIGH-LEVEL STRUCTURE

Abstract

The diversity of the requirements of the organization (the enterprise) the achievement of the business objectives can be successfully realized with the establishment of an integrated management system aimed at the effective implementation of legal requirements, ensure the satisfaction of consumers and stakeholders, sustainable development. The article considers the background to the establishment of integrated management systems of food industry enterprises on the basis of the implementation of the «high-level structure».

About the Authors

V. I. Shipulin
North-Caucasus Federal University
Russian Federation


E. N. Mikheeva
North-Caucasus Federal University
Russian Federation


N. D. Lupandina
North-Caucasus Federal University
Russian Federation


T. A. Barsukovskaya
North-Caucasus Federal University
Russian Federation


References

1. Езрахович А. Я., Дзедик В. А., Банных Ю. М. Новая версия ИСО 9001:2015// Методы менеджмента качества, 2014. № 7. С. 32-36.

2. Дзедик В. А. Создание и аудит систем менеджмента качества в соответствии с международным стандартом ISO 9001:2015 / В. А. Дзедик, А. Я. Езрахович. - испр. и доп. -Волгоград: ПринТерра-Дизайн, 2015. 300 с.

3. НД 006-00.134 «Правила по интеграции систем менеджмента. Документ Ассоциации по сертификации «Русский регистр».

4. Стратегия повышения качества пищевой продукции в Российской Федерации до 2030 года». Утверждена распоряжением Правительства Российской Федерации от 29 июня 2016 года N 1364-р.

5. ГОСТ Р ИСО 9001-2015 Система менеджмента качества. Требования.

6. ГОСТ Р ИСО 14001-2016 Системы экологического менеджмента. Требования и руководство по применению.


Review

For citations:


Shipulin V.I., Mikheeva E.N., Lupandina N.D., Barsukovskaya T.A. INTEGRATED ENTERPRISE MANAGEMENT SYSTEM BASED ON THE ISO HIGH-LEVEL STRUCTURE. Modern Science and Innovations. 2017;(3):285-289. (In Russ.)

Views: 70


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)