Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

HEALTH AS A FACTOR OF INNOVATION DEVELOPMENT OF NUTRITION SPHERE

Abstract

Intellectual capital is the basis for development of innovative economy. The basis for the formation of intellectual capital is human health and the process of learning, especially in the period of study at school, university. At this time, creative abilities formed and deine human development as a person and as a specialist-innovator participating in the innovative development of industries and the country as a whole. Various innovative infrastructure elements function for this.

About the Authors

Larisa Aleksandrovna Majurnikova
Kemerovo Technological Institute of Food Industry
Russian Federation


Sergej Vladimirovich Novoselov
Altai Technical University n.b. I.I. Polzunov
Russian Federation


Anna Igorevna Urzhumova
Kemerovo Technological Institute of Food Industry
Russian Federation


References

1. Мартинчик А. Н., Маев И. В., Янушевич О. О. Общая нутрициология. М.: МЕДпресс-информ, 2005. 392 с.

2. Маюрникова Л. А., Давыденко Н. И., Новоселов С. В. Анализ инновационного развития сферы питания // Пищевая промышленность. 2011. № 5. С. 16-18.

3. Новоселов С. В., Маюрникова Л. А. Роль научно-инновационной деятельности в подготовке специалистов для пищевой и перерабатывающей промышленности // Пищевая промышленность. 2009. №11. С. 30-32.

4. Теоретико-методологические подход к инновационному развитию сферы общественного питания / Л. А. Маюрникова [и др.]; под редакцией Л. А. Маюрниковой; Кемеровский технологический институт пищевой промышленности. Кемерово, 2014. 200 с.

5. Поляков С. Г. Организация и регулирование инновационной деятельности: взаимодействие государства и предпринимательства: моногр. М.: МИЭТ, 2004. 292 с.


Review

For citations:


Majurnikova L.A., Novoselov S.V., Urzhumova A.I. HEALTH AS A FACTOR OF INNOVATION DEVELOPMENT OF NUTRITION SPHERE. Modern Science and Innovations. 2017;(1):83-87. (In Russ.)

Views: 38


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)