Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

THE IMPLEMENTATION OF THE QUALITY SYSTEM BASED ON HACCP PRINCIPLES FOR THE MANUFACTURE OF MEAT FROZEN SEMIFINISHED PRODUCTS

Abstract

Implementation of quality system based on HACCP principles in the enterprise is a necessary step to ensure food safety or suitability for consumption. Proper preparation and implementation of quality systems based on HACCP principles is a complex task, solution of which allows to predict the occurrence and mitigate possible risks that may be caused by all sorts of problems related to food safety.

About the Author

Guliya Agzamtdinovna Hamatgaleeva
Naberezhnye Chelny State Trade and Technology Institute
Russian Federation


References

1. Ильенкова С. Д. Управление качеством. М.: ЮНИТИ, 2011. 290 с.

2. Красин А. Т. Управление качеством. М.: Юнити, 2011. 200 с.

3. Минько З. В. Качество и конкурентоспособность: СПб.: Питер Пресс, 2010. 238 с.

4. Новицкий Н. И., Олексюк В. Н., Кривенков А. В., Пуровская Е. Э. Управление качеством продукции. М.: Новое знание, 2012. 367 с.

5. Огвоздин В. Ю. Управление качеством. М.: Дело и Сервис, 2011. 160 с.

6. Тебекин А. В., Касаев Б. С. Менеджмент организации: учебник. М.: КНОРУС, 2009. 570 с.

7. Хохлявин С. А., Михеева С. В. «Новые регламенты Евросоюза - ориентир для России в реформе системы технического регулирования» // Пищевая промышленность, 2013. № 1. С. 35.

8. Швандар В. А. Экономика предприятия: учебник для вузов. М.: Юнити-Дана, 2010. 375 с.

9. Хаматгалеева Г. А. К вопросу о внедрении системы менеджмента качества и безопасности пищевых продуктов / Научный альманах №5(9). Вестник торгово-технологического института / под ред. В. С. Суворова. Выпуск 9. Набережные Челны: Изд-во НГТТИ, 2016. С. 9-18.

10. Хаматгалеева Г. А. Проектирование системы управления качеством продукции на примере производства торта бисквитного с взбитыми сливками / Научный альманах №5(9). Вестник торгово-технологического института / под ред. В. С. Суворова. Выпуск 9. Набережные Челны: Изд-во НГТТИ, 2016. С. 18-24.

11. Хаматгалеева Г. А. Проектирование системы управления качеством продукции на примере кондитерской фабрики «Тортугалия» // Символ науки: Мат-лы международного научного журнала: Межд. центр инновационных исследований «Омега сайнс», 2016. С. 93-97.


Review

For citations:


Hamatgaleeva G.A. THE IMPLEMENTATION OF THE QUALITY SYSTEM BASED ON HACCP PRINCIPLES FOR THE MANUFACTURE OF MEAT FROZEN SEMIFINISHED PRODUCTS. Modern Science and Innovations. 2017;(1):68-76. (In Russ.)

Views: 64


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)