Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

THE NEW DIET PRODUCT OF A CORRECTIVE ACTION WITH THE ADDITION OF BRASSICA OLERACEAE L

Abstract

The article discusses the possibility of developing dishes of targeted therapeutic and preventive actions with herbal supplements, such as pancakes using cruciferous. Numerous studies have found a negative correlation between intake of fruit and vegetables, which are rich sources of dietary antioxidants, including polyphenols, vitamins E and C, and carote-noids and the occurrence of diseases such as diabetes, cardiovascular disease, cancer and aging, by blocking free-radical oxidation reactions in biological systemic reducing oxidative stress.

About the Authors

Valeriya Nikolaevna Orobinskaya
North-Caucasus Federal University
Russian Federation


Olga Nikolaevna Pisarenko
North-Caucasus Federal University
Russian Federation


Ekaterina Nikolaevna Kholodova
North-Caucasus Federal University
Russian Federation


Sergey Alexandrovich Emelyanov
North-Caucasus Federal University
Russian Federation


References

1. Оробинская В. Н., Писаренко О. Н. Развитие науки функциональных пищевых продуктов в странах европейского сообщества. Новый ингредиент для производства функциональных продуктов питания // Перспективы науки, 2015. №1(64). С.83-88.

2. Sosihi A.,Toshihiko О., Masaaki Y. A Mainstay of Functional Food Science in Japan - History, Present Status, and Future Outlook Biosci. Biotechnol.Biochem., 65 (11), 1-17, 2001.

3. Sosihi A.,Toshihiko O., Masaaki Y Recent Trends in Functional Food Science and the Industry in Japan Biosci. Biotechnol.Biochem., 66 (10), 2017-2029, 2002.

4. Могильный М. П. Пищевые и биологически активные вещества в питании. М.: Дели Принт, 2007. 240 с.

5. Примак А. П., Старцев В. П., Зимина Н. К. Капуста кольраби - ценная культура для консервирования // Картофель и овощи, 2013. №1. С. 22.

6. Manchali S., chidambara murthy kn, patil bs. Crucial facts about health benefits of popular cruciferous vegetables // j. Funct foods, 2012. №4. P. 94-106.

7. Девятов А. С., Макаревич А. И. Календарь - справочника садовода, овощевода и пчеловода, 1984. Минск: Урожай. 271 с.

8. Aydemir В., Onaran I, Kiziler AR, Alici В, Akyolcu MC. Increased oxidative damage of sperm and seminal plasma in men with idiopathic infertility is higher in patients with glutathione S-transferase Mu-1 null genotype.Asian J Androl. 2007; 9:108-115.

9. Писаренко О. H., Оробинская В. Н. Создание продуктов питания, корригирующего действия // Химия в школе, 2014. №10, С. 19-22.

10. Оробинская В. Н„ Писаренко О. Н. Использование биологически активных соединений антиканцерогенного действия в производстве функциональных продуктов питания // Современные научные исследования. Выпуск 3. Концепт. 2015. ART 85342. URL: http://e-koncept.ru/2015/85342.htm


Review

For citations:


Orobinskaya V.N., Pisarenko O.N., Kholodova E.N., Emelyanov S.A. THE NEW DIET PRODUCT OF A CORRECTIVE ACTION WITH THE ADDITION OF BRASSICA OLERACEAE L. Modern Science and Innovations. 2018;(3):158-168. (In Russ.)

Views: 71


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)