THE STUDY OF PHYSICAL AND CHEMICAL PARAMETERS OF BAKERY PRODUCTS USING THE FRUITS OF SORBUS AUCUPARIA L
https://doi.org/10.37493/2307-910X.2021.4.12
Abstract
About the Authors
K. N. NitievskayaRussian Federation
A. V. Kopylova
Russian Federation
S. V. Stankevich
Russian Federation
References
1. Гусева Т.И. Обогащение хлебобулочных изделий растительным сырьем // Пища. Экология. Качество. Сб. матер. ХУ1 междунар. науч.-прак. конф. (Барнаул. 24-26 июня 2019). - 2019. - Т.1. - С. 225-228.
2. Кудряшов В.Л., Соколова Е.Н., Фурсова Н.А. Требования к созданию технологии переработки рябины обыкновенной в пищевые добавки // Пищевая Индустрия № 1. - 2020. - С.56-59 DOI: 10.24411/9999-008A-2020-10002
3. Berna E., Kampuse S., Dukalska L., Murniece I. The chemical and physical properties of sweet rowanberries in powder sugar. Foodbalt-2011, Conference Proceedings, 6th Baltic Conference on Food Science and Technology "Innovations for Food Science and Production". - Jelgava. -Latvia ( May 5-6). - 2011. - PP 163-168
4. Kampuss K., Kampuse S., Berna E., Kruma Z., Krasnova I. , et al., Biochemical composition and antiradical activity of rowanberry (Sorbus L.) cultivars and hybrids with different Rosaceae L. cultivars// Latvian Journal of Agronomy/ - 2008/ -N1/ - PP 59-65
5. Hukkanen A.T., Polonen S.S., Karenlampi S.O., Kokko H.I., Antioxidant capacity and phenolic content of sweet rowanberries // J ournal Agric. Food Chem. - 2006 -N 54/ - PP 112-119
6. Jiri Mlcek, Otakar Rop, Tunde Jurikova, Jiri Sochor, Miroslav Fisera, Stefan Balla, Mo-jmir Baron, Jan Hrabe Bioactive compounds in sweet rowanberry fruits of interspecific Rowan crosses // Central European Journal of Biology. -2014. - N9(11). - PP 1078-1086
7. BarrosL., Falcao S., BaptistaP., Freire C., VilasBoasM., FerreiraI.C.F.R., Antioxidant activity of Agaricus spp. mushrooms by chemical, biochemical and electrochemical assays // Food Chem. - 2008. - 111. - РР. 61-66
8. Wang Z., Hsu Ch., Yin M., Antioxidative characteristics of aqueous and ethanol extracts of glossy privat fruit // Food Chem. - 2009 - N 112. - PP. 914-918
9. Пат. 2623635 Российской федерации, МПК A23L 21/10 (2016.01), A23B 7/005 (2006.01) Способ получения полуфабриката из плодов рябины обыкновенной (Sorbus Aucuparia L) / К.Н. Нициевская, О.К. Мотовилов, Г.П. Чекрыга, К.Я. Мотовилов, заявитель и патентообладатель К.Н. Нициевская. - 2016108388, заявл. 09.03.2016, опубл. 28.06.2017
Review
For citations:
Nitievskaya K.N., Kopylova A.V., Stankevich S.V. THE STUDY OF PHYSICAL AND CHEMICAL PARAMETERS OF BAKERY PRODUCTS USING THE FRUITS OF SORBUS AUCUPARIA L. Modern Science and Innovations. 2021;(4):112-118. (In Russ.) https://doi.org/10.37493/2307-910X.2021.4.12