Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

A CONCEPTUAL APPROACH TO THE SCIENTIFIC JUSTIFICATION OF THE MODIFICATION OF TECHNICAL MEANS AND TECHNOLOGICAL EQUIPMENT OF FOOD PRODUCTION

https://doi.org/10.37493/2307-910X.2021.1.12

Abstract

The main directions and methods of developing technical solutions for improving the operational properties of food processing equipment are considered and analyzed. A conceptual approach to the scientific justification of technical solutions for the modification and development of technical devices using physical, mechanical, and chemical models of technological processes of food supply is proposed. The principles of modification of technical means of production and food qualimetry are revealed in the complex application of methods of taxonomy of functional characteristics and qualimetric indicators, analysis of accuracy and stability of technological processes, theory of experimental research, simulation modeling, as well as statistical methods.

About the Authors

N. A. Yermoshin
Voennaya akademiya materialno-tekhnicheskogo obespecheniya



Y. S. Romanchik
Rossiyskaya akademiya narodnogo khozyaystva i gosudarstvennoy sluzhby
Russian Federation


References

1. Адлер, Ю.П. Планирование эксперимента / Ю.П. Адлер, Е.В. Маркова, Ю.В. Грановский // М.: Наука, - 1976. - 280 с.

2. Шишкина, В.В. Обоснование показателей качества инвестиционно-строительного проекта / Н.А. Ермошин, B. В. Шишкина // Региональные аспекты развития науки и образования в области архитектуры, строительства, землеустройства и кадастров в начале Ш тысячелетия. Материалы V Международной научно-практической конференции: Комсомольский-на-Амуре государственный университет. 2018. С. 351-359.

3. Ермошин, Н.А. Комплексный подход к определению сроков разработки и повышению качества проектов транспортных сооружений./ Н.А. Ермошин, А.А. Змеева // Актуальные проблемы транспортного обеспечения военной безопасности государства: Сборник материалов межвузовской научно-практической конференции.- СПб.: ВАМТО, 2019. 384 с., с. 177-184.

4. Верболоз, Е.И. Особенности низкотемпературной тепловой обработки мясопродуктов в пароконвектомате с наложением ультразвуковых колебаний / Е.И. Верболоз, С.А. Романчиков // Вестник Воронежского государственного университета инженерных технологий. 2017. Т. 79. № 3 (73). С. 35-41.

5. Ermoshin N.A., The electrohydraulic method for meat tenderization and curing / N.A. Ermoshin, S.A. Romanchikov, O.I. Nikolyuk //Theory and Practice of Meat Processing. 2020. Т. 5. № 2. С. 45-49.

6. Романчиков С.А. Способ электрохимического анализа качества пищевых продуктов /С.А. Романчиков // Ползуновский вестник. 2018. № 2. С. 50-55.

7. Романчиков, С.А. Технология интенсификации производства макаронных изделий с использованием ультразвукового воздействия - инфракрасного излучения /С.А. Романчиков// Техника и технология пищевых производств. 2018. Т. 48. № 3. С. 96-104.

8. Романчиков, С.А. Устройство для замедления микробиологических процессов в продуктах питания / C. А. Романчиков// XXI век: итоги прошлого и проблемы настоящего плюс. 2018. Т. 7. № 4 (44). С. 196-200.


Review

For citations:


Yermoshin N.A., Romanchik Y.S. A CONCEPTUAL APPROACH TO THE SCIENTIFIC JUSTIFICATION OF THE MODIFICATION OF TECHNICAL MEANS AND TECHNOLOGICAL EQUIPMENT OF FOOD PRODUCTION. Modern Science and Innovations. 2021;(1):83-89. (In Russ.) https://doi.org/10.37493/2307-910X.2021.1.12

Views: 76


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)