Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

ASSESSMENT OF QUALITY INDICATORS OF VEGETABLE DRINKS OF SPECIALIZED PURPOSE

Abstract

Organoleptic and physico-chemical indicators of new pectin-containing drinks based on vegetable juices are given. Their compliance in terms of safety with the requirements of the Technical Regulations of the Customs Union was confirmed. It is concluded that it is advisable to introduce new types of drinks to production.

About the Authors

A. I. Belousova
Kuban State Agrarian University
Russian Federation


L. V. Donchenko
Kuban State Agrarian University
Russian Federation


N. S. Limareva
North-Caucasus Federal University
Russian Federation


References

1. Технический регламент Таможенного союза TP ТС 021/2011 «О безопасности пищевой продукции», утвержденный Решением Комиссии Таможенного союза от 09.12.2011г. № 880. - 242 с.

2. Технический регламент Таможенного союза T ТС 023/2011 «Технический регламент на соковую продукцию из фруктов и овощей», утвержденный Решением Комиссии Таможенного союза от 09.12.2011г. № 882. - 242 с.

3. Донченко, Л. В. Технология пектина и пектинопродуктов: учебное пособие / Л. В. Донченко, Г. Г. Фирсов. - М-во сельского хоз-ва Российской Федерации, ФГБОУ ВПО «Кубанский гос. аграрный ун-т»: Краснодар, 2006. - 279 с.

4. Posadino, A.M., Biosa, G., Zayed, H., Abou-Saleh, H., Cossu, A., Nasrallah, G.K., Giordo, R., Pagnozzi, D., Porcu, M.C., Pretti, L., Pintus, G. rotective effect of cyclically pressurized solid-liquid extraction polyphenols from cagnulari grape pomace on oxidative endothelial cell death (2018) Molecules, 23 (9), DOI: 10.3390/molecules23092105

5. Marchante, L., Gomez Alonso, S., Alanon, M.E., Perez-Coello, M.S., Diaz-Maroto, M.C. Natural extracts from fresh and oven-dried winemaking by-products as valuable source of antioxidant compounds (2018) Food Science and Nutrition, 6 (6), pp. 1564-1574. DOI: 10.1002/fsn3.697

6. Донченко Л.В. Обогащение хлеба биологически активными веществами профилактического назначения / Л.В. Донченко, Н.В. Сокол, Л.Г. Влащик // Политематический сетевой электронный научный журнал Кубанского государственного аграрного университета (Научный журнал КубГАУ) [Электронный ресурс]. - Краснодар: КубГАУ, 2017. - №01(125). С. 597 - 610. - IDA [article ID]: 1251701041. - Режим доступа: http://ej.kubagro.ru/2017/01/pdf/41.pdf

7. Огнева О.А. Пектиносодержащие напитки с пробиотическими свойствами / О.А. Огнева, Л.В. Донченко // Политематический сетевой электронный научный журнал Кубанского государственного аграрного университета (Научный журнал КубГАУ) [Электронный ресурс]. - Краснодар: КубГАУ, 2015. - №03(107). С. 333 - 341. -IDA [article ID]: 1071503022. - Режим доступа: http://ej.kubagro.ru/2015/03/pdf/22.pdf


Review

For citations:


Belousova A.I., Donchenko L.V., Limareva N.S. ASSESSMENT OF QUALITY INDICATORS OF VEGETABLE DRINKS OF SPECIALIZED PURPOSE. Modern Science and Innovations. 2019;(4):185-190. (In Russ.)

Views: 72


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)