Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

THE STUDY OF THE QUALITY OF COFFEE BEANS OF DIFFERENT DEGREES OF ROASTING IN CATERING

https://doi.org/10.33236/2307-910X-2019-3-27-125-132

Abstract

Coffee-based beverages are widely considered to be in the leading position in terms of consumption. The author's coffee, which is characterized by unique recipes for making drinks, is gaining popularity. The variety is provided by adding syrups, juices, extracts, etc. of Great interest is the possibility of using coffee beans in public catering enterprises of their own roasting. This allows us to develop a segment of catering companies that sell art-class coffee.

About the Authors

A. A. Koksharov
Kemerovo state University
Russian Federation


R. Z. Grigorieva
Kemerovo state University
Russian Federation


A. I. Urzhumova
Kemerovo state University
Russian Federation


I. A. Kilina
Kemerovo state University
Russian Federation


References

1. Оборудование для жарки кофе // [Электронный ресурс]. Режим доступа: https://coffee.megant.ru/#block1009 (дата обращения: 20.01.2019).

2. Гид по обжарке кофе: понятие, технология, степени обжарки // [Электронный ресурс]. Режим доступа: https://coffeefan.info/vidy-i-stepeni-obzharki-kofejnyx-zeren.html (дата обращения: 20.01.2019).

3. Захарова, И. И. Современное состояние и перспектива развития специализированных предприятий общественного питания в России /И. И. Захарова, И. В. Шавандина // Вестник НГИЭИ. 2014. №3 (34). С. 58-62.

4. Российский рынок кофе: потребление, развитие, прогнозы // [Электронный ресурс]. Режим доступа: http://www.ho-reca-magazine.ru/article/5945/ (дата обращения: 20.11.2018).

5. Наумова В. В. Информационная фальсификация кофе / В. В. Наумова // Бюллетень медицинских интернет-конференций. 2012. Т. 2. № 2. С. 66.

6. Goldreich O., Ron D., Sudan M. Chinese remaindering with errors //Proceedings of the thirty-first annual ACM symposium on Theory of computing. ACM, 1999. P. 225-234.

7. Michaela K., Dorota M., Bettina P., Juergen K. Changes in sensory quality characteristics of coffee during storage // Food Sci Nutr. May 4, 2013. Vol. 1(4). P. 267-272.

8. Birsen Y., Nilufer A., Saniye S. Turkish cultural heritage: a cup of coffee // Journal of Ethnic Foods. - December 2017. Vol.4 (4). P. 213-220.

9. Jae-Hoon B., Jae-Hyung P., Seung-Soon I., Dae-Kyu S. Coffee and health //Integrative Medicine Research. - December 2014. Vol. 3 (4). P. 189-191.

10. Агафонова П. М. Определение зависимости показателей качества кофе от степени помола зерна / Агафонова П. М., Жигунова Ю. И., Кокшаров А. А. // В сборнике: Пищевые инновации и биотехнологии материалы V Международной научной конференции. ФГБОУ ВО «Кемеровский технологический институт пищевой промышленности (университет)». 2017. С. 267-268.


Review

For citations:


Koksharov A.A., Grigorieva R.Z., Urzhumova A.I., Kilina I.A. THE STUDY OF THE QUALITY OF COFFEE BEANS OF DIFFERENT DEGREES OF ROASTING IN CATERING. Modern Science and Innovations. 2019;(3):119-126. (In Russ.) https://doi.org/10.33236/2307-910X-2019-3-27-125-132

Views: 63


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)