Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

THE PROSPECTS OF USE OF MEAL OF THE GUELDER-ROSE OF THE ORDINARY INCREASED NUTRITION VALUE IN PRODUCTION OF FLOUR CONFECTIONERY

https://doi.org/10.33236/2307-910X-2019-3-27-82-90

Abstract

The article is devoted to researches of secondary raw material resources and development on their basis of flour confectionery. As flour confectionery are in the increased demand now among the population of the Russian Federation which main shortcomings are the high nutrition value and absence in the chemical composition of these products of the food fibers, water-soluble vitamins, mineral substances necessary for a human body for normal functioning. Therefore the special relevance is acquired by the researches directed development of technology of receiving flour candy stores of izdeliypovyshenny nutrition value. Research objective is development of technology of receiving flour confectionery of the increased nutrition value with use of meal of a guelder-rose ordinary.

About the Authors

O. Y. Kolman
Siberian Federal University
Russian Federation


T. V. Karpukhina
Institute of Economics, management and environmental management of SFU
Russian Federation


References

1. Технический регламент Таможенного союза «Пищевая продукция в части ее маркировки» (ТР ТС 022/2011) [Электронный ресурс]: утв. решением Комиссии Таможенного союза от 09.12.2011 № 881 // Справочная система «Консультант-Плюс». Режим доступа: http: //www.consultant.ru.

2. Технический регламент Таможенного союза «О безопасности пищевой продукции» (ТР ТС 021/2011) [Электронный ресурс]: утв. решением Комиссии Таможенного союза от 09.12.2011 № 880 // Справочная система «КонсультантПлюс». Режим доступа: http: //www.consultant.ru.

3. ГОСТ 5897-90 Изделия кондитерские. Методы определения органолептических показателей качества, размеров, массы нетто и составных частей. Введ. 01.01.1992. М.: Стандартинформ, 2012. - 6 с.

4. ГОСТ 5898-87 Изделия кондитерские. Методы определения кислотности и щелочности. Введ. 01.01.1989. М.: Стандартинформ, 2012. - 9 с.

5. ГОСТ 5899-85 Изделия кондитерские. Методы определения жира. Введ. 01.07.1986. М.: Изд-во стандартов, 2004.11 с.

6. ГОСТ 5900-2014 Изделия кондитерские. Методы определения влаги и сухих веществ. Взамен ГОСТ 5900-73; введ. 01.07.2016. М.: Стандартинформ, 2015. - 9 с.

7. ГОСТ 5903-89 Изделия кондитерские. Методы определения сахара. Введ. 01.01.1991. М.: Стандартинформ, 2012.24 с.

8. ГОСТ 13979.1-68 Жмыхи, шроты и горчичный порошок. Методы определения влаги и летучих веществ. Введ. 01.01.1970. М.: Изд-во стандартов, 2003. - 3 с.

9. ГОСТ 28561-90 Продукты переработки плодов и овощей. Методы определения сухих веществ и влаги. Введ. 01.07.1991. М.: Изд-во стандартов, 2003. - 11 с.

10. ГОСТ 31902-2012 Изделия кондитерские. Методы определения массовой доли жира. Введ. 01.01.2014. М.: Стандартинформ, 2014. - 15 с.

11. Санитарно-эпидемиологическая оценка обоснования сроков годности и условий хранения пищевых продуктов. Методические указания. М.: Федеральный центр Госсанэпиднадзора Минздрава России, 2004. - 31 с.

12. Кольман О. Я. Вторичные сырьевые ресурсы как биологически активная добавка направленного действия / О. Я. Кольман, Г. В. Иванова // Здоровье населения и среда обитания. - 2012. - № 7. - С. 30-32.

13. Кольман, О. Я. Использование ягодных паст в кондитерском производстве / О. Я. Кольман, Г. В. Иванова, Е. О. Никулина // Известия вузов. Прикладная химия и биотехнология. - 2012. - № 2. - С. 169-170.


Review

For citations:


Kolman O.Y., Karpukhina T.V. THE PROSPECTS OF USE OF MEAL OF THE GUELDER-ROSE OF THE ORDINARY INCREASED NUTRITION VALUE IN PRODUCTION OF FLOUR CONFECTIONERY. Modern Science and Innovations. 2019;(3):78-86. (In Russ.) https://doi.org/10.33236/2307-910X-2019-3-27-82-90

Views: 66


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)