Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

CHANGE OF PHYSICAL AND CHEMICAL INDICATORS OF SEMISOLID CHEESE FROM SHEEP MILK IN THE COURSE OF MATURING

https://doi.org/10.33236/2307-910X-2019-3-27-68-72

Abstract

Milk is the only food product that contains the necessary amount of nutrients for normal growth, development and functioning of the body of newborn mammals in the initial period of their life. Along with this, milk, in particular, sheep's milk, is the most important human food product in many countries of the world. In recent years, there has been a significant increase in interest in sheep's milk and products made from it, including functional products.

About the Author

T. V. Voblikova
Stavropol State Agrarian University
Russian Federation


References

1. Храмцов А. Г. Молоко коз, как дополнительный источник сырья для альтернативных технологий пищевых продуктов / А. Г. Храмцов, Т. В. Вобликова, В. Ю. Котова, Н. О. Ионова // Вестник АПК Ставрополья. - 2015. - № 3 (19). - С. 82-88.

2. Храмцов А. Г. Технологическая платформа линейки оригинальных сыров из козьего молока / А. Г. Храмцов, Т. В. Вобликова // Переработка молока. - 2015. - № 8 (191). - С. 54-58.

3. Юрченко О. И. Совершенствование технологии зерненого творога путем корректировки белкового состава исходного сырья / О. И. Юрченко, Т. В. Вобликова // Инновации и современные технологии в производстве и переработке сельскохозяйственной продукции: Материалы VII междунар. науч.-практ. конф. (Ставрополь, (21 декабря 2011 г.) / Ставропольский ГАУ. - Ставрополь: АГРУС, - 2012. - С. 166-168.

4. Prosekov A. Yu., S. A. Ivanova Providing food security in the existing tendencies of population growth and political and economic instability in the world // Foods and Raw Materials. 2016. Т. 4. № 2. С. 201-211.


Review

For citations:


Voblikova T.V. CHANGE OF PHYSICAL AND CHEMICAL INDICATORS OF SEMISOLID CHEESE FROM SHEEP MILK IN THE COURSE OF MATURING. Modern Science and Innovations. 2019;(3):64-68. (In Russ.) https://doi.org/10.33236/2307-910X-2019-3-27-68-72

Views: 51


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)