Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

THE MODELING OF RECIPES OF BEVERAGES CONTAINING PECTIN BASED ON PUMPKIN JUICE

Abstract

In this article is reflected the data on modeling formulations and development of technology of functional beverages based on pumpkin juice with pectin concentrates from beets and apples. A study of the chemical properties and nutritional value of drinks was conducted, their functional orientation was defined.

About the Authors

Natalia Sergeevna Limareva
North-Caucasus Federal University
Russian Federation


Lyudmila Vladimirovna Donchenko
Kuban State Agrarian University
Russian Federation


References

1. Смолянский Б. Л., Лифляндский В. Г. Лечебное питание. Карманный справочник. - М.: ЗАО «Олма Медиа Групп», 2010. - 800 с.

2. Аутко А. А., Аутко Ан. А. Овощи в питании человека. - Мн.: Издательство «Белорусская наука», 2008. - 320 с.

3. Самсонова А. Н., Ушева В. Б. Фруктовые и овощные соки. - М.: Агропромиздат, 1990. - 287 с.

4. Кочеткова А. А., Колеснов А. Ю. Соки и напитки в российской научной программе «Технологии живых систем» // Пищевая промышленность, 2004. №7. - С. 8-11.

5. Донченко Л. В. Технология пектина и пектинопродуктов. Учебное пособие. - М.: ДеЛи, 2000. - 253 с.

6. Донченко Л. В., Надыкта В. Д. Безопасность пищевого сырья и продуктов питания. - М.: Де-Липринт, 2007. - 539 с.

7. Дуборасова Т. Ю. Сенсорный анализ пищевых продуктов. Дегустация вин: учебное пособие. -М: Издательско-торговая корпорация «Дашков и К°», 2009. - 184 с.


Review

For citations:


Limareva N.S., Donchenko L.V. THE MODELING OF RECIPES OF BEVERAGES CONTAINING PECTIN BASED ON PUMPKIN JUICE. Modern Science and Innovations. 2015;(4):50-56. (In Russ.)

Views: 61


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)