Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

PROSPECTS FOR THE USE OF BEE POLLEN IN THE PRODUCTION OF DESSERT DAIRY PRODUCTS

Abstract

Products of beekeeping possess a wide range of biological properties and have positive a cart effect on a human body. As a food component for enrichment of finished goods the bee pollen which is let out in accordance with GOST 28887-90 is chosen. Bee pollen represents the vitamin and mineral, power complex balanced by the nature.

About the Authors

Ekaterina Nikolaevna Holodova
NCFU
Russian Federation


Arkady Viktorovich Kazantsev
NCFU
Russian Federation


References

1. Orobinskaya V. N., Kazub V. T., Konovalov D. A. The influence of biologically active substances of non traditional plants on the biochemical processes in the human body // he Second International Conference on Eurasian scientific development Proceedings of the Conference. 2014. - С. 77-82.

2. Оробинская В. Н., Писаренко О. Н. Развитие науки функциональных пищевых продуктов в странах Европейского сообщества. Новый ингредиент для производства функциональных продуктов питания // Перспективы науки. 2015. №1 (64). - С. 83-88.

3. Позняковский В. М. Гигиенические основы питания, безопасность и экспертиза продовольственных товаров. Новосибирск, 1999. - 446 с.

4. Комарова Н. А. Исследование и разработка технологии мороженого с использованием продуктов переработки дикорастущих и культивированных ягод Сибири, Кемерово. 2002. - 10 с.

5. Оленев Ю. А., Зубова Н. Д. Производство мороженого. М.: Пищевая промышленность, 1977. - 232 с.

6. Щербаков В. Г. Биохимия и товароведение масличного сырья. М.: Агропромиздат, 1990. - 336 с.

7. Присяжная С. П. Совершенствование технологии сбора и обработки цветочной пыльцы (пчелиной обножки): Монография / С. П. Присяжная, А. В. Цецура. Благовещенск: ДальГАУ, 2006. -118 с.

8. Чекурова Н. В. Использование продуктов пчеловодства для создания новых видов хлебобулочных изделий функционального назначения // Сборник научных трудов XIV Международной конференции 13-14 октября, 2008. Выпуск 13, том 5, М. - С. 155-158.

9. Foich J., Lees M. Slone - Stenley GH // J.Biol / chom. 1957. V 226. - P. 497-509.

10. Патент 2249946 Российская Федерация, МПК7 А01К47/ 06. Пыльцесборник / Присяжная С. П., Цецура А. В.; заявитель и патентообладатель Дальневосточный государственный аграрный университ - № 2003113506/12; заявл.07.05.2003; опубл.20, 04.05. Бюл №11. - 8 с.

11. Патент 2294631 Российская Федерация, МПК7 А01К47/06. Пыльцесборник / Присяжная С. П., Смоляк Г. Ф., Цецура А. В., Лылык С. Н.; заявитель и патентообладатель Дальневосточный Государственный аграрный университет. - № 2005121789/12 заявл. 11.07.2005; опубл.10.03.07. Бюл № 7. - 6 с.


Review

For citations:


Holodova E.N., Kazantsev A.V. PROSPECTS FOR THE USE OF BEE POLLEN IN THE PRODUCTION OF DESSERT DAIRY PRODUCTS. Modern Science and Innovations. 2015;(3):44-48. (In Russ.)

Views: 81


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)