Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

THE DIETARY FIBER SCORZONERA HISPANICA L. IS AN INGREDIENT FOR THE PRODUCTION OF NEW FOOD PRODUCTS

About the Authors

Olga Nikolaevna Pisarenko
NCFU
Russian Federation


Valeriya Nikolaevna Orobinskaya
NCFU
Russian Federation


References

1. Оробинская В.Н., Писаренко О.Н. Развитие науки функциональных пищевых продуктов в странах европейского сообщества. Новый ингредиент для производства функциональных продуктов питания // Перспективы науки. - 2015. - № 1 (64). - С. 83-88

2. Orobinskaya V.N., Kazub V.T., Konovalov D.A. The influence of biologically active substances of non traditional plants on the biochemical processes in the human body // The Second International Conference on Eurasian scientific development Proceedings of the Conference. - 2014. - С. 77-82

3. Jurgoński A1, Fotschki B, Juśkiewicz J. Disparate metabolic effects of blackcurrant seed oil in rats fed a basal and obesogenic diet// Eur .J. Nutr. - 2014. - PP.435-600

4. Hara H1, Miyashita K, Ito S, Kasai T. Oxidized ethyl linoleate induces mucosal hypertrophy of the large intestine and affects cecal fermentation of dietary fiber in rats // J. Nutr. - 1996 Apr;126(4):800-6

5. Оробинская В.Н., Писаренко О.Н. Инулин, левулин и олигофруктоза - пребиотики XXI века // Перспективы науки. 2015. - № 2 (65). - С. 18-23

6. Дудкин М.С. Химические основы производства и использования пищевых волокон // Тез. докл. 52-й науч. конф., посвященной 90-летию Одесского технологического института пищевой промышленности, Одесса, 22-25 апр. 1992 г. Одесса, 1992, с. 193

7. Дудкин М.С., Щелкунов Л.Ф. Новые продукты питания. - М.: МАИК "Наука", 1998. - 304 с

8. Xie LM, Ge YY, Huang X, Zhang YQ Effects of fermentable dietary fiber supplementation on oxidative and inflammatory status in hemodialysis patients // Int.J .Clin. Exp. Med. 2015 Jan 15; 8(1):1363-9. E Collection 2015


Review

For citations:


Pisarenko O.N., Orobinskaya V.N. THE DIETARY FIBER SCORZONERA HISPANICA L. IS AN INGREDIENT FOR THE PRODUCTION OF NEW FOOD PRODUCTS. Modern Science and Innovations. 2015;(2):92-96. (In Russ.)

Views: 48


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)