Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

THEORETICAL APPROACHES TO DETERMINE THE EFFECT OF TEMPERATURE OF STORAGE OF FRUITS AND VEGETABLES AT THE RATE OF BIOCHEMICAL REACTIONS

Abstract

The article discusses the theoretical basis and practical experience of the effect of temperature on the rate of biochemical reactions during storage of fruits and vegetables. The results obtained accurately reflect the effect of temperature on the rate of chemical reactions and explain why a slight increase in the temperature of the raw material during storage leads to such a drastic reduction in the duration of its storage.

About the Author

Nicholas Grigorievich Scheglov
NCFU
Russian Federation


References

1. Окубо М. Предварительное охлаждение свежих овощей и фруктов. Состояние и проблемы. Рэйто. 1984, 59, № 677.

2. Шишкина Н. С. Эффективность предварительного охлаждения плодоовощной продукции. Холодильная техника. 1988. № 6.

3. Щеглов Н. Г. Факторы, влияющие на массообменные процессы при хранении плодоовощного сырья. Хранение и переработка сельхоз сырья. 2014. № 3.

4. Щеглов Н. Г. Теплообмен плодов и овощей в процессе их длительности хранения «Хранение и переработка сельхоз сырья». 2014. № 4.

5. Щеглов Н. Г., Терентьев С. Е. Влияние химического состава плодоовощного сырья на интенсивность процессов дыхания при хранении // Хранение и переработка сельхоз сырья. 2014. № 2.


Review

For citations:


Scheglov N.G. THEORETICAL APPROACHES TO DETERMINE THE EFFECT OF TEMPERATURE OF STORAGE OF FRUITS AND VEGETABLES AT THE RATE OF BIOCHEMICAL REACTIONS. Modern Science and Innovations. 2015;(1):52-56. (In Russ.)

Views: 35


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)