Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

THE BAKING YEAST AS MAIN RAW MATERIALS FOR BAKING

Abstract

Bakery yeast is a major component in the production of bread and bakery products. It is microorganisms from the family of Saccharomyces cerevisiae. In yeast industry used various technological schemes for growing yeast. They differ in the periodicity or continuity of the process, the concentration of the nutrient medium, technological process parameters, etc.

About the Authors

Tatyana Sergeevna Gvasaliya
North-Caucasus Federal University
Russian Federation


Tatyana Petrovna Yakimenko
North-Caucasus Federal University
Russian Federation


Olga Anatolievna Maclichenko
North-Caucasus Federal University
Russian Federation


References

1. Ауэрман Л. Я. Технология хлебопекарного производства. М.: Легкая и пищевая промышленность, 2005. 416 с.

2. Гинзбург А. Г. Активация прессованных дрожжей в хлебопечении. М.: Пищепромиздат, 1955.

3. Елецкий И. К. Новые данные об активации дрожжей в хлебопечении // Хлебопродукты. 1990. №1. №2.

4. Козьмина Н. П. Биохимия хлебопечения. М.: Пищевая промышленность, 1971. 437 с.

5. Матвеева И. В., Белявская И. Г. Биотехнологические основы приготовления хлеба. М.: ДеЛи принт, 2001. 150 с.

6. Новаковская С. С., Шишайкий Ю. И. Справочник по производству хлебопекарных дрожжей. 2005. С. 375.

7. Пащенко Л. П., Жаркова И. М. Технология хлебобулочных изделий. М.: Колос, 2008. 389 с.

8. Поландова Р. Д. Развитие ассортимента хлебопекарных прессованных дрожжей - состояние и преспективы / Р. Д. поландова, Л. А. Шлепенко // Хлебопечение России, 2005. №4. С. 2-3.

9. Поландова Р. Д. Методическое руководство по производству жидких дрожжей на хлебопекарных предприятиях / Р. Д. Поландова, Т. Г. Богатырёва. М.: ГосНИИХП, 2001. 54 с.

10. Тулякова Т. В. Дрожжевая промышленность России // Хлебопечение России. 1996. № 1. С. 29-30.

11. Фараджева E. Д., Болотов Н. А. Производство хлебопекарных дрожжей. Санкт-Петербург, 2002. 167 с.

12. ГОСТ 171-81. Дрожжи хлебопекарные прессованные.

13. ГОСТ Р 54845-2011. Дрожжи хлебопекарные сушёные.


Review

For citations:


Gvasaliya T.S., Yakimenko T.P., Maclichenko O.A. THE BAKING YEAST AS MAIN RAW MATERIALS FOR BAKING. Modern Science and Innovations. 2016;(4):144-158. (In Russ.)

Views: 303


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)