Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

USE OF THE POWDER FROM THE TUBERS OF TOPISOLNECHNIK TO CREATE NEW GRADES OF COOKIES FUNCTIONAL APPOINTMENTS

Abstract

The article is devoted to the development of new varieties of functional purpose of a cookie using a powder derived from tubers of topisolnechnik. Chemical composition of tubers of topisolnechnik and the technology of a powder producing from tubers of topisolnechnik. The expediency of its use in the creation of new functionality cookies. Established a rational dosage of powder obtained from tubers of topisolnechnik. Developed new varieties of cookies are functionally the first destination of the flour with sugar-sand with 7 % of the powder obtained from the tubers of the first of topisolnechnik and 5 % sorbitol or fructose.

About the Authors

Maria Igorevna Dozhdaleva
North-Caucasus Federal University
Russian Federation


Olga Lvovna Vershinina
Kuban State University of Technology
Russian Federation


Victoria Victorovna Gonchar
Kuban State University of Technology
Russian Federation


References

1. Хлебобулочные, макаронные и кондитерские изделия нового поколения. Изд. 2-е, переработ. и доп. / Ю. Ф. Росляков, О. Л. Вершинина, В. В. Гончар; под ред. д-ра техн. наук, проф. Ю. Ф. Рослякова. Краснодар: Изд. ФГБОУ ВПО «КубГТУ», 2014. 184 с.

2. Варламова К. А., Борова A. P. Топинамбур и тописолнечник - проблемы возделывания и использования // Топинамбур и тописолнечник проблемы возделывания и использования: Тез.докл. Одесса: Маяк, 1991. С. 6-9.

3. Росляков Ю. Ф., Вершинина О. Л., Гончар В. В. Мука их тописолнечника - новый вид дополнительного сырья для производства хлебобулочных изделий // Научные труды КубГТУ. № 4. 2015.

4. Патент РФ на изобретение № 2436312 от 20.12.2011. Способ производства хлебобулочного изделия / О. И. Квасенков, Ю. Ф. Росляков, В. В. Гончар.


Review

For citations:


Dozhdaleva M.I., Vershinina O.L., Gonchar V.V. USE OF THE POWDER FROM THE TUBERS OF TOPISOLNECHNIK TO CREATE NEW GRADES OF COOKIES FUNCTIONAL APPOINTMENTS. Modern Science and Innovations. 2016;(4):94-98. (In Russ.)

Views: 33


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)