Preview

Modern Science and Innovations

Advanced search

THE STRUCTURE OF THE PROCESS CONTROL SYSTEM OF COOLING BAKERY PRODUCTS IN A SPIRAL CONVEYOR

Abstract

The study relates to methods for controlling the cooling temperature of bakery products in spiral conveyor systems after baking and can be used in bakery production plants. The air parameters and conveyor belt speed are controlled by the expected deviation of temperature inside the bakery product, which is defined as the difference between the temperature inside the bakery at the inlet to the cooling zone and the normalized temperature inside the bakery product at the outlet of the cooling zone. The proposed solution for controlling the cooling temperature of baked goods based on the value of the pre-calculated temperature deviation from the standard value inside the bakery product at the outlet from the cooling zone reduces the appearance of the scrap associated with shrinkage of the articles and the appearance of condensation moisture inside the package.

About the Authors

Victor Aleksandrovich Balyubash
Saint Petersburg National Research University of International, Technologies, Mechanics and Optics
Russian Federation


Sergei Evgenievich Alyoshichev
Saint Petersburg National Research University of International, Technologies, Mechanics and Optics
Russian Federation


Artem Sergeevich Pastukhov
Saint Petersburg National Research University of International, Technologies, Mechanics and Optics
Russian Federation


References

1. Балюбаш В. А. Совершенствование систем управления аппаратурно - технологическими комплексами пищевой промышленности / В. А. Балюбаш, С. Е. Алёшичев, В. А. Добряков // Научный журнал НИУ ИТМО. Серия «Процессы и аппараты пищевых производств». 2012. №1.

2. Алёшичев С. Е. Формирование структуры многоканальных объектов управления аппаратурно - технологических комплексов пищевых производств: учеб. пособие/ С. Е. Алёшичев, В. А. Балюбаш, Ю. Г. Стегаличев // СПб.: Университет ИТМО; ИХиБТ, 2016. 107 с.

3. Алёшичев С. Е., Балюбаш В. А., Стегаличев Ю. Г. Технологический анализ и моделирование многоканальных технологических комплексов: учеб. пособие. СПб.: Университет ИТМО; ИХиБТ, 2016. 121 с.

4. Горячева А. Ф. Сохранение свежести хлеба/А. Ф. Горячева, Р. В. Кузьминский. М.: Легкая и пищевая пром-сть, 1983. 240 с.

5. Щербатенко В. В. Регулирование технологических процессов производства хлеба и повышение его качества. М.: Пищевая пром-сть, 1976. 231 с.

6. Стегаличев Ю. Г. Технологические процессы пищевых производств (Структурно - параметрический анализ объектов управления): Учеб. пособие/Ю. Г. Стегаличев, В. А. Балюбаш, В. Н. Замарашкина. СПб.: СПбГУНиПТ, 2005. 253 с.

7. Литвинчук А. А., Комарова О. В., Арнаут С. А. Исследование процесса вакуумно - испарительного охлаждения хлеба//Пищевая промышленность: наука и технология, 2014. №2(24). С. 45-53.

8. Галаган Т. В. Вакуумно - испарительное охлаждение пищевых продуктов // Материалы международной научно - практической конференции «Потребительский рынок: качество и безопасность товаров и услуг». Орел, 2002. С. 93-94.

9. Сергеев А. А, Косачев В. С, Кшевой Е. П. Оценка оптимального расписания работы многоассортиментного конвейера хлебозавода//В сб.: инновационные технологии в пищевой и перерабатывающей промышленности. Электронный сб. материалов I международной научно - практической конференции. 2012. C. 321-324.

10. Маркова М. Инновационные решения для российских хлебопеков//Хлебопродукты. 2010. №5. С. 60-61.


Review

For citations:


Balyubash V.A., Alyoshichev S.E., Pastukhov A.S. THE STRUCTURE OF THE PROCESS CONTROL SYSTEM OF COOLING BAKERY PRODUCTS IN A SPIRAL CONVEYOR. Modern Science and Innovations. 2017;(4):95-99. (In Russ.)

Views: 54


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2307-910X (Print)